Ezodan üreticilere kış ilaçlaması uyarısı

Ezodan üreticilere kış ilaçlaması uyarısı


MERSİN (A.A) - Erdemli Ziraat Odası (EZO) Başkanı Adnan Dölek, narenciye ve meyve üreticilerini kış ilaçlamalarını yapmaları konusunda uyardı.
     Dölek, yaptığı yazılı açıklamada, kış ilaçlamasının kışı ağaçlar üzerinde geçiren sanjose kabuklu biti, virgül kabuklu biti, erik koşnili, kırmızı örümcek, yaprak bitleri, ağ kurdu, yaprak büken, armut yaprak uyuzu gibi zararlılara karşı yapıldığını belirtti.
     Yaz sezonunda bahçede zararlılarla karşılaşmamak için Ocak-Şubat aylarında ilaçlama yapılması gerektiğiri ifade eden Dölek, şunları kaydetti:
     Narenciye, şeftali, elma, kayısı, erik ve zeytin gibi ürünlerde uygun kışlık yağlı ilaçlarla bütün gövde ve yaprakların kuru yeri kalmayacak şekilde kaplama ilaçlama yapılmalıdır. Hastalık ve zararlılar kışı gövde üzerinde ve kabuk aralarında geçirirler. Bu yüzden kışlık ilaçlamaların mutlaka ama mutlaka yapılması çok önemlidir.
     Dölek, ürün çeşidine göre doğru ilacı doğru dozda ve doğru zamanda kullanmanın önemli olduğunu dile getirerek, ilaçların üründe kalıntı bırakmayacak ve çevreye zarar vermeyecek şekilde yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.
    
     Muhabir: Derviş Çömez
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Ezodan üreticilere kış ilaçlaması uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER