Fahri trafik müfettişi alınacak

Fahri trafik müfettişi alınacak


TRABZON (A.A) - Trabzonda, fahri trafik müfettişi alınacağı bildirildi.
     Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, trafik kazalarının önlenmesi için trafiğin denetiminden sorumlu polise yardımcı olmak, sürücülerin her yerde ve her zaman denetlendiği intibasını vermek, toplumun maddi ve manevi varlığını tahrip eden trafik facialarını asgari seviyeye indirmek gibi çeşitli amaçlarla fahri trafik müfettişliği uygulamasının yürürlüğe girildiği belirtildi.
     Fahri Trafik Müfettişleri Görev ve Çalışma Yönetmeliğinde, her ilin müfettiş sayısı, o ildeki merkez ve ilçe trafik tescil kuruluşlarına kayıtlı toplam motorlu araç sayısının binde ikisi oranında tespit edilir hükmünün yer aldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bu hüküm çerçevesinde ilimizde olması gerek fahri trafik müfettişi sayısı 241 olarak belirlenmiştir. İlimizde görevli toplam 152 fahri trafik müfettişi bulunmakta ve 89 fahri trafik müfettişine daha ihtiyaç duyulmaktadır. Bu çerçevede, ilimizde fahri trafik müfettişliği yapmak isteyen ve belirtilen şartlara haiz olan vatandaşların 2 Marta kadar Trabzon Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Fahri Trafik Müfettişliği Büro Amirliğine müracaatta bulunmaları gerekmektedir.
    
     Muhabir: Meltem Yılmaz
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Fahri trafik müfettişi alınacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER