Fatih Erbakan Nevşehirde

Fatih Erbakan Nevşehirde -Erbakan, Dünyada ve Türkiyedeki Sıcak Gelişmeler konulu konferansa katıldı


NEVŞEHİR (A.A) - Saadet Partisi Genel Başkan Danışmanı Fatih Erbakan, Nevşehirde partililerle bir araya geldi.
     Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen Dünyada ve Türkiyedeki Sıcak Gelişmeler konulu konferansa katılan Erbakan, burada yaptığı konuşmada, hükümetin dış politikada ciddi hatalar yaptığını ileri sürdü.
     Erbakan, iktidarın Türkiye ekonomisinin sürekli iyiye gittiğini söyleyerek halkı kandırdığını iddia eden Erbakan, Türkiyenin şu anda 500 milyar dolar borcu bulunduğunu söyledi.
     İhracat artışının yanında ciddi bir ithalat artışı yaşandığını dile getiren Erbakan, Borcun artışından hiç söz edilmiyor. Çok daha fazla artıyor. İhracat da arttı diyorlar. Biz de diyoruz ki, ihracat arttı ama ithalat çok daha fazla arttı. Sizin döneminizde katlanarak arttı. Sizin döneminizde bu katlayarak arttı. Diğer taraftan ihracat üretimimiz ne kadar milli bunları da sormak lazım. Hammadde üzerinden 100 liralık ihracatımızın 60 lirası ihracattır. IMFye borcumuzu azalttık diyorlar. Gece gündüz bu nakaratı anlatıyorlar. Ne diyoruz IMFye olan borcu azalttınız ama bizim sadece IMFye borcumuz yok. Her yere borcumuz var. Türkiyenin toplam borcu 500 milyar dolara çıkartmışlar. Bu görülmemiş bir felakettir şeklinde konuştu.
     Hükümetin son birkaç yıldır iktidarda bulunduğu ilk yıllardakinden biraz daha farklı icraatlar gerçekleştirdiği de söyleyen Erbakan, hayata geçirilen 4+4+4 eğitim sisteminin, İmam Hatip Liselerinin tekrar açılması, türbanlı öğrencilerin üniversitelere alınması gibi konuların olumlu adımlar olduğunu belirtti.
     Erbakan, şöyle devam etti:
     Hükümet yeni eğitim sistemine geçti. Kuran kurslarına yeniden gidilebilmesi için önlerini açıyor. Yine pek çok eksikliklere rağmen imam hatip liselerini açıyor. Okul birincisi olan başörtülü bir öğrencimiz hepimizin özlediği bir şekilde törende ödülünü komutandan alıyor. Üniversitelere başörtülü öğrenciler girebiliyor. Başı kapalı olanlar memur olabilir. Cumhurbaşkanlığı köşküne kadar başörtülüler girebiliyor. Bunlar bizi memnun ediyor. Ülkemizde zaten olması gereken güzel şeylerdir. Bunlardan mutlaka memnun oluruz. Gerçekleşmesine vesile olanları tebrik ederiz.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Fatih Erbakan Nevşehirde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER