Ferizlide yeni hastane binası yapılacak

Ferizlide yeni hastane binası yapılacak -Sakarya İl Sağlık Müdürü Alemdar: -Bu hastanenin yapılmasıyla bölge halkı daha kısa sürede sağlık hizmetine kavuşacak


SAKARYA (A.A) - Ferizli ilçesinde yeni hastane binası yapılacak.
     2 yıl önce hizmete konan İlçe Devlet Hastanesinin yetersiz kalması üzerine, yeni bina yapılmasına karar verildi. Sakarya İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar, yeni ilçe devlet hastanesinin yapılması planlanan Ferizli 4. Organize Sanayi Bölgesi yakınındaki arazisinde incelemelerde bulundu.
     Alemdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni hastane binasının yapılmasının ardından Adapazarındaki hastanelerdeki hastaların sayısında düşüş olacağını anlattı.
     Mevcut binanın yetersizliği nedeniyle birçok hastanın ilçe dışındaki hastanelere gittiğine dikkati çeken Alemdar, yeni binanın tamamlanmasıyla olumsuzluğa son vereceklerini söyledi.
     Alemdar, Ferizli Devlet Hastanesinin 24 saat hizmet verdiğini vurgulayarak, İlçe ve bölge halkının hastanesine sahip çıkması bizleri memnun etmektedir. Adapazarındaki hastanelerimizde giden hasta sayısı bu binayla düşecektir. Bu hastanenin yapılmasıyla bölge halkı daha kısa sürede sağlık hizmetine kavuşacak. Araziyi yerinde gördük, güzel hastane yapılabilecek bir bölge diye konuştu.
     Teknik ve proje çalışmalarına başlayacaklarına işaret eden Alemdar, kısa sürede çalışmaları tamamlayacaklarını sözlerine ekledi.
    
     -Ferizli Belediye Başkanı Soğuk-
    
     Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ise yaptıkları araştırmada çok sayıda vatandaşın ilçe dışındaki hastanelere gittiğini tespit ettiklerini aktardı.
     Araştırmanın ardından yeni hastane binası yapmaya karar verdiklerini dile getiren Soğuk, şunları söyledi:
     İlçe devlet hastanemizin açılmasında vatandaşlarımız adına emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şimdi ise hedefimiz kuzey bölgeye hizmet verebilecek yeni bir yataklı ilçe devlet hastanesinin yapılması için düğmeye bastık. Sağlık Müdürlüğü ile ortak proje çalışmasına başladık, 2013 yatırım programına sokulması içinde mücadelemizi sürdüreceğiz.
    
     Muhabir: Erol Ulu / Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Ferizlide yeni hastane binası yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER