Fethiyedeki deprem

Fethiyedeki deprem -FETOB Başkanı Torunoğulları: -Deprem de sonuçta bir doğal felaket. Ortada bir zarar varsa, haksız rekabet doğmaması için başka bir iş koluna sağlanan desteğin bu iş koluna da sağlanması önemli (Fo


MUĞLA (A.A) - Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları, Fethiyede meydana gelen depremin özellikle yerli turist sayısında düşüşe neden olduğunu belirterek, Deprem de sonuçta bir doğal felaket. Ortada bir zarar varsa, haksız rekabet doğmaması için başka bir iş koluna sağlanan desteğin bu iş koluna da sağlanması önemli dedi.
     FETOB tarafından sektörün sorunları ve turizm pazarlarındaki düşüşün nedenini araştırmak üzere yapılan arama konferansının sonuç raporu, düzenlenen toplantıyla açıklandı. Toplantıda konuşan FETOB Başkanı Yavuz Torunoğulları, araştırma konferansı kapsamında son bir ayda bölgeye turist getiren tur operatörleriyle görüşmeler yaptıklarını anlattı. Bu yıl ve gelecek yıl kapasite kısma olmayacağını belirten Torunoğulları, Biz 2013ün, 2012den daha kötü olamayacağı kanaatine vardık dedi.
     Torunoğulları, bir gazetecinin, Deprem sonrası Fethiyeye gelen turist sayısında düşüş yaşandı mı- sorusuna da, Kesinlikle düşüş var. Sektörde arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonunda iç pazardaki rakamlar geçen seneyle karşılaştırılamayacak durumda diye yanıt verdi.
     Deprem nedeniyle yerli turist sayısında yaşanan düşüşün ciddiye alınmasını isteyen Yavuz Torunoğulları, şöyle konuştu:
     Deprem de sonuçta bir doğal felaket. Ortada bir zarar varsa, haksız rekabet doğmaması için başka bir iş koluna sağlanan desteğin bu iş koluna da sağlanması önemli. Ama benim görüşüm, bu desteğin olmayacağı yönünde. Bakanlığın başından beri meseleye bakış açısı ve sahip çıkması, bizim beklediğimiz düzeyde olmadı.
    
     Muhabir: Osman Akça
     Yayıncı: Güç Gönel

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER