FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına doğru -Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Yardımcı: -"Bu turnuva, gelecek organizasyonlar için bir sınav olacaktır. Esas hedefimiz daha büyük turnuvalara ev sahipliği yapmak" -20 Yaş Altı Milli


RİZE (A.A) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2. Başkanvekili ve FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası Yerel Organizasyon Komitesi Başkanı Servet Yardımcı, 20 Yaş Altı Dünya Kupasının gelecek organizasyonlar için sınav olacağını, esas hedefin daha büyük turnuvalara ev sahipliği yapmak olduğunu söyledi.
     Yardımcı, Rize Yeni Şehir Stadında 20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, 16 ve 17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Hakan Tecimer, spor yazarı Rıdvan Dilmen ve Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile basın toplantısı düzenledi.
     Yardımcı, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasının Türkiyeye alınmasında Şenes Erzik ve Mahmut Özgenerin büyük katkısı bulunduğunu, emeği geçen herkese minnettar olduklarını belirtti.
     Turnuvanın Türkiyeye uluslararası alanda, sportif, ekonomik açıdan önemli katkı sağlayacağını ve önemli bir yol olacağını ifade eden Yardımcı, şöyle konuştu:
     "Tarihi yolculuğun tanıtım çalışmalarını Rizeden başlattık. Ülkemizin gelişmesi için futbolda da atılım yapmasını istiyoruz. Bu turnuva gelecek organizasyonlar için bir sınav olacaktır. Esas hedefimiz daha büyük turnuvalara ev sahipliği yapmak. Ülkemiz için önemli bir sınavdır. Biz daha büyük organizasyonlara, turnuvalara layığız, yeteneğe de sahibiz. Sadece 20 Yaş Altı Dünya Kupası değil, Avrupa, Dünya Kupası düzenleyecek yeteneğe sahibiz."
     Türkiyenin büyük organizasyonları sadece İstanbulda düzenlediğini vurgulayan Yardımcı, "İlk defa tek ilin dışına çıkıyoruz, turnuva 7 kente dağılmış olacak. Bizim açımızdan hiçbir sıkıntı yok. Hazırlıklarımız çok güzel devam ediyor. FIFA ile yakın ilişki içerisinde çalışıyoruz. Bugüne kadar hiçbir şikayet olmadı. Turnuvada 7 şehirde oynanması dezavantaj olmayacak, avantajdır. Bundan sonraki turnuvalar için önemli bir sınav olacaktır" dedi.
     Yardımcı, Rize ve Trabzonda oynanacak milli takım maçlarında bir tek koltuğun dahi boş kalmaması gerektiğini, turnuvanın biletlerinin ilk bu kentlerde tükenmesi gerektiğini arzuladıklarını sözlerine ekledi.
    
     -Uçarın konuşması-
    
     20 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Feyyaz Uçar ise milli takım maçlarının Rize ve Trabzonda oynanmasının esas nedeninin, yöre insanının futbola ilgisinden kaynaklandığını belirtti.
     Turnuvada 18-19 yaş grubu ile yer alacaklarını ifade eden Uçar, "Kadro büyük oranda şekillendi. A Milli Takımdan Kerim Frei katılabilir, çalışmalarımız sürüyor. Yurt dışından cevap beklediğimiz oyuncular var. Yurt içindeki oyuncular büyük oranda şekillendi" diye konuştu.
     Fenerbahçeli Salih Uçanın turnuva için önemli bir oyuncu olduğunu kaydeden Uçar, "Salih, turnuvayı parlatacak inşallah. Salihi hem 19 hem 20 Yaş Altı Milli Takımında kullanıyoruz. Salih ile çok önemli sınavlardan geçeceğiz ve kendisine çok fazla güveniyoruz. Salih, bir aksilik olmazsa, nazar değmezse formamızı giyecek" ifadelerini kullandı.
     Her şeyden çok çabuk etkilenen oyuncu topluluğuyla olduğunu kaydeden Uçar, şöyle devam etti:
     "Sözleşmesi gecikiyor, morali bozuluyor. Takım arkadaşı ile üzülüyor. Okul hayatında problem oluyor. Kız arkadaşı ile kavga ediyor, geliyor problem oluyor. Oyuncuları mümkün olduğu kadar stresten uzak tutmaya çalışacağız ama her şeye rağmen iddialıyız. Önce gruptan çıkıp, ardından her maçı final havasında oynayıp Türkiyede oynamanın avantajını kullanmak istiyoruz. Mümkün olduğu kadar yukarı çıkmak istiyoruz ama çok sık katılmadığımız bir turnuvada direkt şampiyonluk hedefi gösterirsem biraz ağır gelebilir. Adım adım, sağlam basarak yüksek noktaya ulaşmaya çalışacağız."
     16 ve 17 Yaş Altı Milli Futbol Teknik Direktörü Hakan Tecimer ise turnuvada yeni yıldızların keşfedileceğini belirterek, "Büyük yıldızlar buradan çıkacak. Messiler, Ronaldolar hep U-20 şampiyonalarında izlenerek dünya futboluna sunuldu. Türkiyede her bireye çok önemli görevler düşüyor. Seyirci ve ilgi çok önemli. Bu sınav daha büyük organizasyonlar öncesinde çok önemli. İlgi ne kadar yüksek olursa Türkiye için, oyuncular için çok daha iyi işler olacağını düşünüyorum" dedi.
     Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ise belediye olarak turnuvaya her türlü desteği verdiklerini, kentte internet ofisleri kurarak bilet almak isteyen vatandaşlara yardımcı olacaklarını söyledi.
    
     -Spor yazarı Dilmenin "Benfica" yorumu-
    
     Spor yazarı Rıdvan Dilmen ise ülke olarak turnuvaya hazır olduklarını ifade ederek, "En önemli konu turnuvanın olacağı şehirlerdeki destektir. Rize, Trabzon hassas ve önemli yerler. Statları Avrupa düzeyinde. Gerçekten hem Rize ve Trabzonda oynanacak maçlarda bizlere çok önemli görevler düşüyor. Taraftar derneklerine çok önemli görev düşecek. Kolombiya ve Avustralya maçlarında tribünleri doldurmamız lazım" dedi.
     Dilmen, Fenerbahçenin UEFA Avrupa Ligi yarı final maçında Benfica ile eşleşmesine ilişkin, "Yarı finalde kalan 4 takımın da kupayı kazanma şansının eşit olduğunu düşünüyorum ama Fenerbahçe, öz güven içerisinde. Deplasmanlarda hiç maç kaybetmedi. Benfica da resmi maçlarda çok az kaybetti ve çok formda. İki takım için de turu eşit şansta görüyorum" diye konuştu.
     Basın toplantısının ardından Yardımcı ve beraberindekiler, Yeni Rize Şehir Stadını gezdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın kardeşi Mustafa Erdoğan da heyette yer aldı.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı / Selçuk Kılıç
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupasına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER