Filipinlerin Ankara Büyükelçisi Marilyn Alarilla:

Filipinlerin Ankara Büyükelçisi Marilyn Alarilla: -"İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve ticaret hacimlerinin arttırılması için bu tür toplantıları çok önemsiyorum"


SAMSUN (A.A) - Filipinlerin Ankara Büyükelçisi Marilyn Alarilla, "İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve ticaret hacimlerinin arttırılması için bu tür toplantıları çok önemsiyorum" dedi.
     Karadeniz İşadamları Derneğinin (KASİAD) daveti üzerine Samsuna gelen Filipinler Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Marilyn Alarilla ve Filipinler Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ernesto Chua, KASİADın organize ettiği Filipinler Ülke Tanıtım Toplantısında işadamlarıyla bir araya geldi.
     Alarilla, KASİAD toplantı salonunda gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada, Filipinlerin Asyanın parlayan yıldızı oğlunu söyledi.
     Filipinlerin, Türkiye gibi stratejik öneme sahipbir ülke olduğunu ifade eden Alarilla, şunları kaydetti:
     "İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve ticaret hacimlerinin arttırılması için bu tür toplantıları çok önemsiyorum. 2013 yılının ilk dört ayında yüzde 6.6 büyüme oranını yakaladık. Bu oranın devam edeceğini düşünüyoruz. Filipinler 23 yaş ortalaması, yüksek oranda üniversite mezunu ve 100 milyonu aşkın nüfusuyla sizleri yatırım yapmaya bekliyor. Filipinlere geldiğiniz zaman aynı zamanda Asya da 500 milyonluk bir pazara da ürün satma imkanı bulacaksınız."
     Filipinler Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Ernesto Chua ise Türkiyeye beşinci defa geldiğini belirterek, "Türkiyeye sadece Filipinleri tanıtmak için değil sizleri tanımak ve öğrenmek için geliyorum. Türkiyenin son 10 yılda yakaladığı büyümenin nasıl gerçekleştiğini öğrenmek istiyorum. Sanırım bunda en büyük paylardan biri de siz iş adamlarının gösterdiği başarıdır. Türk iş adamları çok çalışkan, başarılı ve de birbirine yardım eden bir yapıdalar" diye konuştu.
     Karadeniz İşadamları Derneği (KASİAD) Başkanı Abdurrahman Hacıkerimoğlu da coğrafyaların uzaklığı haricinde Türkiye ile Filipinler arasında hiçbir problem bulunmadığını vurgulayarak, "Karşılıklı diyaloglar ile coğrafi uzaklıkların da aşılacağını inanıyorum. 420 milyon dolara ulaşan iki ülke ticaret hacmi son yıllarda düşme eğiliminde olmasına rağmen ülkenizde faaliyet gösteren Türkiye Filipinler Ticaret Odasının etkinlikleri ile TUSKON, KASİF ve üye derneklerimizin gayretleri ile bu rakamların çok daha üstünde bir ticaret hacmine ulaşabiliriz" dedi.
    
     Muhabir: Anıl Kuru
     Yayıncı:Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Filipinlerin Ankara Büyükelçisi Marilyn Alarilla: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER