Filistin Ankara Büyükelçisi Maruf Vanda:

Filistin Ankara Büyükelçisi Maruf Vanda: -Filistinliler olarak Türkiyeyi kendi evimiz gibi hissediyoruz


VAN (A.A) - Filistin Ankara Büyükelçisi Nebil Maruf, Türkiyenin, Sultan Abdülhamid Handan bugüne kadar Filistin halkına büyük katkı yaptığını belirterek, Filistinliler olarak Türkiyeyi kendi evleri gibi hissettiklerini söyledi.
     Filistinin Vana okul yaptırma çalışmalarını başlatmak için kente gelen Büyükelçi Maruf, Vali Münir Karaloğlunu ziyaret etti.
     Filistin Ankara Büyükelçisi Marufu ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade eden Karaloğlu, Türk halkının Filistin halkını karşılıksız severek yardım etmeye gayret ettiğini söyledi.
     Filistin halkının da Türk milletini karşılıksız sevip, elindeki imkanlarla Vandaki depremzedeye yardımcı olmaya çalıştığını gördüklerini anlatan Karaloğlu, 2012 Nisan ayı içinde Ankarada Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbasın eşleri Emine Abbas hanımefendi ile Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin ortaklaşa düzenlemiş olduğu bir yardım gecesinde elde edilen gelirle Vanda bir okul yapmak istiyorlar. Bugün sayın büyükelçiyle yapılacak okulun detaylarını konuşacağız dedi.
    
     -Filistin Ankara Büyükelçisi Maruf-
    
     Büyükelçi Maruf ise Türkiye ile Filistin arasındaki ilişkinin önemine değinerek, iki ülkenin çok iyi bir irtibatının olduğunu bildirdi.
     Türkiyenin, Sultan Abdülhamid Handan bugüne kadar Filistin halkına büyük katkı yaptığını dile getiren Maruf, Filistinliler olarak Türkiyeyi kendi evleri gibi hissettiklerini söyledi.
     Türkiyenin ülkelerine hem ekonomik hem de siyasi olarak yardım ettiğini belirten Maruf, şöyle konuştu:
     Onun için her zaman bu güzelliğin karşılığını nasıl vereceğiz diye sorgulama yapıyoruz. Vandaki depremin ardından buradaki depremzedelere yardımcı olmak için Ankarada bir hayır yemeği verdik. Bu yemek Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbasın eşleri Emine Abbas hanımefendi ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğanın eşleri Emine Erdoğan hanımefendinin kontrolü altında gerçekleşti. Filistinli işadamları ve üst düzey insanlar katıldı. Aynı zamanda Filistinin köylerinden, şehirlerinden de yardım topladık. Toplanan bu yardımlarla Vanda bir Filistin okulu yapılması için buradayım. Valimizden destek istiyoruz.
     Büyükelçisi Maruf, ziyareti anısına Kudüsten getirdiği Mescidi Aksa fotoğrafının olduğu plaketi Vali Karaloğluna takdim etti.
     Vali Karaloğlu ise Büyükelçi Marufa üzerinde Vanın sembollerinin olduğu bir ibrik hediye etti.
    
     Muhabir: Özkan Bilgin / Yahya Öylek
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Filistin Ankara Büyükelçisi Maruf Vanda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER