Film ekibi anında tepki için il

Film ekibi anında tepki için il il geziyor -Moskovanın Şifresi: Temel filminin ekibi, kent kent sinema salonlarını gezerek, seyircinin tepkisini canlı olarak ölçüyor (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Moskovanın Şifresi: Temel filminin ekibi, kent kent sinema salonlarını gezerek, seyircinin tepkisini canlı olarak ölçüyor.
     Sümelanın şifresi - Temel serisinin ikinci filmi olan Moskovanın şifresi - Temel filminin oyuncuları ve yönetmeni, filmin gösterime girmesinin ardından il il sinema salonlarını gezerek, seyirciyle birlikte filmi izliyor. Film sonunda da seyircilerden geri dönüş alıyor.
     Edirneli seyircilerle birlikte film izleyemeye gelen yönetmen Adem Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, filmin galasının ardından vatandaşların filme bakış açılarını değerlendirmek amacıyla Türkiyenin birçok ilini gezdiklerini söyledi.
     Filmin gösterime girmesinin ardından pek çok kentte seyircilerle filmi izleyerek, filmle ilgili tepkileri aldıklarını anlatan Kılıç, Elimizden geldiğince Türkiyenin her yerinde seyirciyle filmi yeniden izliyoruz ve film bittiğinde de canlı canlı geri dönüşleri alıyoruz. Bu geri dönüşler serinin bir sonraki filminde bize yol gösterecek dedi.
    
     -Bir sonraki seri de Barcelonanın şifresi çözülecek
    
     Korsanla mücadele için filmin Türkiyedeki gösteriminden 1 hafta önce Avrupada gösterime girdiğini ifade eden Kılıç, filmin Moskova ve Türk Cumhuriyetlerinde de sinemaseverlerle buluşacağını belirtti.
     Bir sonraki seri için çalışmalara başladıklarını anlatan Kılıç, Temelin serinin 3üncü bölümünde Barcelananın şifresini çözeceğini kaydetti.
     Film oyuncularından Alper Kul da Bursa, Kütahya, İzmir, Edirne ve Çorludaki salonlarda vatandaşlarla birlikte filmi izlediklerini dile getirerek, Film Türkiyede izlendikten sonra Rusyada da vizyona girecek. Elimizden geldiğince her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde Antalya, Ankara ve Sakaryaya gitmeyi planlıyoruz. İl il gezerek sinema severlerin nabzını tutuyoruz diye konuştu.
    
     -İmam Necatiden başmüezzine tavsiyeler-
    
     Filmde İmam Necati karakterini canlandıran Salih Kalyon da Selimiye Camisini ziyaret ederek, cemaatle sohbet etti.
     Kalyon, camide karşılaştığı Selimiye ve Üç Şerefeli camilerinin emekli başmüezzini Yusuf Karabıyıkçengelciye filmde, vaaz sırasında uyuyan cemaatin uyumaması için yaptığı taktikleri anlattı.
     Cemaati uyutmamak için güncel olayları anlattığını ifade eden Kalyon, Senaryoda normal olarak vaazımı veriyorum. Anladım ki hep eskiden bahsetmemeliyim. Cemaat uyuduğunda, Bu Trabzonsporun durumu ne olacak diyorum. Haliyle cemaat Karadenizli, herkes yorum yapıyor. Ortalık birden canlanıyor şeklinde konuştu.
     Karabıyıkçengelci de cemaatin uyumaması için hocanın hitabetinin güçlü olması gerektiğini anlatarak, Kalyonun anlattıklarından dersler çıkardığını ve bunları camide deneyebileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Film ekibi anında tepki için il Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER