Fındık fiyatlarındaki düşüş

Fındık fiyatlarındaki düşüş -AK Parti Ordu Milletvekili Ünal: -Fındık her zaman, maalesef bazı çevreler tarafından politik malzeme yapılarak, bunun üzerinden rant savaşları yapılmıştır


ORDU (A.A) - AK Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Fındık her zaman, maalesef bazı çevreler tarafından politik malzeme yapılarak bunun üzerinden rant savaşları yapılmıştır dedi.
     Ünal, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Hükümet olarak, devlet olarak fındık üreticisini asla yalnız bırakmayacaklarını söyledi.
     Hiç kimse devletten büyük değil diyen Ünal şöyle konuştu:
     Fındık her zaman, maalesef bazı çevreler tarafından politik malzeme yapılarak bunun üzerinden rant savaşları yapılmıştır. Ama fındık ciddi bir nüfusun geçim kaynağı olan gıdadır. Fındığın bölgemiz için vazgeçilmez bir ürün olduğunu yine gördük. Dolayısıyla fındık üzerinden kimseye politika yaptırmaya göz yumma gibi bir niyetimiz olamaz. Bunun için zaten lisanlı depoculuğun bu dönemde hayata geçirilmesi için adımlar atıldı. Lisanslı depoculuğun hizmete girmesi aslında bir bakıma üreticinin kurtuluşu olacaktır. Demokratik bir ülkeyiz, serbest piyasayı dünya savunurken, bizim piyasayı yasalarla, kanunlarla belirlememiz uygun olmaz. Ancak burada fındığın lehine olan adımlar atarak, piyasada oluşacak fiyatın üreticinin lehine oluşmasını sağlayabiliriz. Dolaysıyla fındığın önünde hiç bir olumsuzluk direnemeyecek. Çünkü hiç kimse devletten büyük değil.
     Ünal, üç yıldır üreticilere ödenen doğrudan gelir desteği ödemelerinin bir yıl uzatılması noktasında Hükümet olarak çalışmaları sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Fındık fiyatlarındaki düşüş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER