Fındık fiyatlarındaki fiyat istikrarsızlığı

Fındık fiyatlarındaki fiyat istikrarsızlığı -Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Başkanı Gürsoy: -Bugün fındık fiyatlarının artmasında ya da eksilmesinde fındık borsasının ya da hiçbir sanayicinin rolü yoktur


ORDU (A.A) - Ulusal Fındık Konseyi (UFK) Başkanı ve Ordu Ticaret Borsası (OTB) Başkanı Necdet Gürsoy, Bugün fındık fiyatlarının artmasında ya da eksilmesinde fındık borsasının ya da hiçbir sanayicinin rolü yoktur dedi.
     Gürsoy, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, son günlerde fındıkta yaşanan fiyat istikrarsızlığına, kendisi ya da başka bir kurumun neden olmadığını savundu.
     Şahsına ve bütün sanayicilere bu konuda haksız eleştirilerin yöneltildiğini ifade eden Gürsoy, Herkes kolay olan şeyi yapıyor, bilmeden öğrenmeden kamuoyunu yanlış yönlendiriyor diye konuştu.
     Fındık fiyatlarının rastgele belirlenmediğini dile getiren Gürsoy, şunları kaydetti:
     Bugün fındık fiyatlarının artmasında ya da eksilmesinde fındık borsasının ya da hiçbir sanayicinin rolü yoktur. Geçen yıl fındık fiyatlarının 6 lira olduğu yerde bu fiyatlar 7,5 lira seviyelerine çıkarken bu sanayiciler ya da fındığı ihraç eden arkadaşlar suçlu muydu- Madem bu kadar güçleri vardı, fındığın fiyatını 7,5 lira seviyelerine çıkarken niye engelleyemediler- Demek ki bu durum arza ve talebe göre değişmekte.
     Bizi eleştirenler maalesef genelde siyaset yapan kişiler oluyor dilen Gürsoy, şöyle konuştu:
     Baktığımızda siyaset yapmak çok kolaydır. Konuşmak ise ondan daha kolaydır. Çözümü üretmek ise çok zordur. Varsa bu arkadaşların bir çözümü onları konuşalım. Fındık ile ilgili yatırım yapanlar Orduda bir istihdam yaratıyorlar. Bu insanlar az da olsa çok da olsa bu memlekete gelir sağlıyorlar. Bunlar fındığın haini değiller. Bunlar vatan haini hiç değiller. Bu insanları kamuoyu önünde hedef göstermek bana göre çok yanlış. Sonuçta fındık 5 lira da olsa, 10 lira da olsa herkes ticaretini yapmak zorundadır. Ama fındık ticareti yapılmayacak, yasaklansın deniliyorsa ona da saygılıyız. Ama bir kurumun gideri olduğu yerde, ticaretini yapmak zorunda olduğu yerde bu insanları hain göstermek fevkalade yanlış bir durumdur. Kaldı ki bu insanların aylık gideri kimine göre 300 bin liradır, kimine göre 1 milyon liradır. Bunların da göz önünde bulundurulması gerekiyor.
     Gürsoy, fındıkla ilgili kamuoyuna açıklama yapan bazı kişilerin üreticilere faydalarının değil aksine zarar verdiğini de sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Fındık fiyatlarındaki fiyat istikrarsızlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER