Fındık üreticileri don tehlikesinden tedirgin

Fındık üreticileri don tehlikesinden tedirgin


SAMSUN (A.A) - Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör, fındık üreticilerinde havaların soğuk gitmesinden çok don olması tedirginliğinin olduğunu dile getirdi.
     Güngör, yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının son haftalarda mevsim normallerinin üzerinde gitmesinin ardından havaların aniden soğuması nedeniyle üreticilerin don olaylarının meydana gelmesinin tedirginliğini yaşadığını söyledi.
     Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi sonucu bazı fındık ağaçlarının erken uyandığını ifade eden Güngör, Bilindiği gibi son haftalarda hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyordu. Ardından havaların aniden soğuması ve kar yağışı olması çiftçilerde tedirginlik yarattı. Çiftçilerimizin tedirginliği havaların soğuması ya da kar yağışının olmasından değil, olası büyük don olaylarındandır. Havaların sıcak gittiği süreçte bazı fındık çeşitlerinde uyanma oldu. Eğer şu sıralarda büyük bir don olayı olmazsa fındıklarda bir sorun olmaz. Bu konuda çiftçilerimizin yapabileceği tek bir şey var o da sigortadır. Çünkü doğayla mücadele etmenin bir yolu yok, tek yol ürünü sigortalatmaktır dedi.
    
     Muhabir: Yaşar Karaman
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Fındık üreticileri don tehlikesinden tedirgin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER