Ulus Kaymakamı Atik:

Ulus Kaymakamı Atik: -İlçemizin turizm açısından cazibe merkezi olması adına AB projesi hazırlıyoruz


BARTIN (A.A) - Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, ilçelerinin turizm açısından cazibe merkezi olması adına AB projesi hazırladıklarını söyledi.
     Atik, Bartın Aktif İşadamları Derneği (BAKİAD) haftalık yönetim kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, toplantının birlik, beraberlik ve dayanışma adına memnuniyet verici olduğunu söyledi.
     İlçelerinin cazibe merkezi olabilmesi için çeşitli çalışma ve projeler üzerinde durduklarını dile getiren Atik, şöyle konuştu:
     Ulusun turizm açısından cazibe merkezi olması adına AB projesi hazırlıyoruz. Söz konusu projeyle köylerimizde var olan ahşap evlerin gelen turistlerin konaklamasına yönelik pansiyon olarak kullanıma açılmasını teşvik etmeyi amaçlıyoruz. Ayrıca otantik bu evlerin içiyle ve dışıyla orijinallığını muhafaza ederek ilçe kültürünü anlatan yerler olmasını arzu ediyoruz. Kumluca ve Abdipaşa beldelerimizle birlikte bir bütün olarak ilçemizin her yönden gelişip kalkınması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz
     BAKİAD Başkanı Birol Dikyurt, Bartın-Ulus birlikteliğini gerçekleştirmekten dolayı memnuniyet duyduklarını ilçenin kalkınması ve gelişmesi için ellerinden gelen desteği her zaman vermeye hazır olduklarını dile getirdi.
     İlçedeki doğal zenginliklerin turizme kazandırılıp daha cazip hale getirilebileceğini kaydeden Dikyurt, Öte yandan tarımının gelişmesi için fon yardımı ve desteklerini de çok önemsiyoruz. Bartınımızın yüzde 65i, Ulus ilçemizin de yüzde 75i kırsal kesimden oluşmaktadır. Milletvekilimiz Yılmaz Tunçun da ilimizin Kırsal Kalkınma Hibe Destekleri kapsamına alınması için çalıştığını ve konuyu takip ettiğini biliyoruz dedi.
     İl Genel Meclisi Başkanı Ali Kartal da meclisin ilçenin önceliklerine göre çalışma yaptığını ifade ederek İlçemizde bulunan Ulukaya Şelalesinin ülkemizde hatta dünyaya tanıtılması önemlidir. Bu sebeple Ulukaya Şelalesi ve Mugada sahil yolu için Kültür Turizm Bakanlığımıza teklifler sunuldu. Ulus ilçemizin yerel dinamiklerinden olan ormancılığın da canlandırılmasının önemli olduğunu düşünüyorum diye konuştu.
     Toplantıya Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus, İl Genel Meclisi Üyesi Musa Gürüz, Ulus Dost Eller Derneği Başkanı Adnan Denizli, BAKİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Ulus Kaymakamı Atik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER