Fındık üreticilerinden çikolata vadisi önerisi

Fındık üreticilerinden çikolata vadisi önerisi -Sakarya Ziraat Odası Başkanı Şenoğlu: -Bölgemizde üretilen fındık, çikolata üretiminde kullanılıyor, bölgemizin çikolata vadisi ilan edilmesi gerekir


SAKARYA (A.A) - Sakarya Ziraat Odası Başkanı Hamdi Şenoğlu, Düzce ve Sakaryada üretilen fındığın çikolata üretiminde kullanıldığını belirterek, bölgenin çikolata vadisi ilan edilmesi gerektiğini söyledi.
     Şenoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiyenin fındık üretiminde dünyanın en önemli ülkesi olduğunu ancak bunu yeterince değerlendiremediğini anlattı.
     Rekoltenin, geçen seneye göre daha fazla olduğuna işaret eden Şenoğlu, Kış aylarının yağışlı geçmesi sayesinde rekolte yükseldi. Geçen seneye göre daha fazla ürünümüz var. Bu da bizleri sevindiriyor. Rekolte yüksek olmasına rağmen fiyatlardaki düşüş çiftçileri olumsuz yönde etkiliyor dedi.
     Türkiyenin sahip olduğu fındık potansiyelini iyi kullanması gerektiğini vurgulayan Şenoğlu, Dünyanın en önemli üreticisiyiz fakat değerlendiremiyoruz. Bölgemizde üretilen fındık, çikolata üretiminde kullanılıyor, bölgemizin çikolata vadisi ilan edilmesi gerekiyor diye konuştu.
     Bölgede çok sayıda fındık üreticisi bulunduğunu anlatan Şenoğlu, Burada üretilen fındık, Almanyaya ihraç ediliyor. Oradan da çikolata içinde ülkemize tekrar satılıyor. Bu çikolatayı bizim üretmemiz gerekir. Bu şekilde fındığımızı değerlendirebiliriz. Bunun için devletin teşvik etmesi lazım şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Özcan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Fındık üreticilerinden çikolata vadisi önerisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER