Fındık üreticilerine alan bazlı destek

Fındık üreticilerine alan bazlı destek -GESOB Başkanı Kara: -Alan bazlı destek halka en azından bir refah getirecek, halkın mağduriyetini kısmen de olsa giderecek bir kolaylıktır


GİRESUN (A.A) - Giresun Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ali Kara, Alan bazlı destek halka en azından bir
     refah getirecek, halkın mağduriyetini kısmen de olsa giderecek bir kolaylıktır dedi.
     Kara gazetecilere yaptığı açıklamada, fındık üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği ve Alternatif Ürüne Geçen Üreticilere Telafi Edici Ödeme Yapılmasına dair kararla ödemelerin 3 yıl daha uzatıldığını hatırlattı.
     Hükümetin, üreticilerin mağduriyetini gidermeye yönelik yeni bir adım atmasının son derece olumlu ve memnuniyet verici olduğunu dile getiren Kara, şöyle devam etti:
     Geçen yıl destek ödemelerinin bittiği ilan edilmişti. Bölgemizin yatırım fakiri olması ve sanayi bölgesi olmaması nedeniyle halkın tek geçim kaynağı olan fındıktaki doğacak mağduriyetin önlenmesinin imkansız olduğunu bir çok sivil toplum kuruluşu ifade etti. Bu uygulamanın devamını sağlamak için gayret gösteren başta sivil toplum kuruluşları, iktidar ve muhalefetin ortak hareketi neticesinde destek ödemeleri uzatıldı. Alan bazlı destek halka en azından bir refah getirecek halkın mağduriyetini kısmen de olsa giderecek bir kolaylıktır.
    
     Muhabir: Gültekin Yetgin / İlyas Gün
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Fındık üreticilerine alan bazlı destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER