Fındık üreticilerinin rekolte beklentisi

Fındık üreticilerinin rekolte beklentisi -Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Başaran: -Fındık rekoltesinin 630 bin tonu geçmeyeceğini düşünüyoruz


DÜZCE (A.A) - Akçakoca Ziraat Odası Başkanı Levent Şahin Başaran, fındık rekoltesinin 630 bin tonu geçmeyeceğini tahmin ettiklerini söyledi.
     Başaran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındığın yoğun şekilde pazara sunulmasının fiyatların artmasını engellediğini anlattı.
     Fındık üreticilerine ürünlerini yoğun şekilde pazara sunmamaları konusunda uyarılarda bulunduklarını vurgulayan Başaran, Üreticilerimizin zannediyorum birtakım ekonomik sıkıntıları var çünkü son bir haftadır fındık yoğun şekilde pazara indi. Bu da fındık fiyatlarının 4 lira 10 kuruşa kadar gerilemesine neden oldu dedi.
     Başaran, bakanlığın rekolte tahminini 650 bin ton olarak açıkladığını anımsatarak, şunları kaydetti:
     Biz bu yılki fındık rekoltesinin 630 bin tonu geçmeyeceğini düşünüyoruz. Çünkü Doğu Karadenizde bu yıl aşırı fındık yok. Burada da dar anlamda fındık bulunuyor. Piyasa şekillenmesi rekolte tahminine göre olacaktı ama görüyoruz ki vatandaşların istediği şekilde oldu. Fındıkla ilgili şu anda bir şey söylemek erken. Önümüzdeki süreçte daha da netliğe kavuşacaktır. Şu anda alımlar devam ediyor.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Fındık üreticilerinin rekolte beklentisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER