Fındıklının düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü

Fındıklının düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü


RİZE (A.A) - Fındıklının düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü törenle kutlandı.
     Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Fındıklı Kaymakamı Enver Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Köseoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Alim Eker, İlçe Emniyet Müdürü Ramazan Eniş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fındıklı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sadettin Gültekin, daire amirleri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Köseoğlu, kutlamaların amacının, geçmiş dönemlerde yaşanan olayları günümüze taşıyarak geçmişin intikamını almak olmadığını belirterek, şunları söyledi:
     Asıl amaç ulusal birlik ve bağımsızlığımızı kazanmak için atalarımızın yoksulluk ve sefalet içinde yapmış oldukları özgürlük ve kurtuluş mücadelelerinde çekilen zorlukları anımsayarak ülkemizin bir daha o günleri yaşamamasını sağlamaktır. Kurtuluş Savaşında canını ortaya koyup mücadele veren başta büyük önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Özgürlüğü ve bağımsızlığı ilke edinmiş bir milletin evlatları olarak bizlerin de bağımsızlığımızı muhafaza etmek için yeri gelince üzerimize düşen her görevi, hangi şartta ve ortamda olursa olsun yerine getireceğimizden hiç kimsenin kuşkusu olmasın.
     Törende, kurtuluş günü dolayısıyla öğrenciler arası düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.
     Tören, halk oyunları gösterileri ve resmi geçidin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Zekeriya Sarıhan
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Fındıklının düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER