Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi

Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi Başhekimi Aşık: Hastanemiz, Türkiye genelindeki guatr hastalarına hizmet vermektedir


RİZE (A.A) - Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Merkezi Başhekimi Dr. Neslihan Aşık, hastanenin, Türkiye genelindeki guatr hastalarına hizmet verdiğini söyledi.
     Aşık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günlük ortalama hasta sayısının 280 olduğunu, 2011 yılında 87 bin 527 hastaya hizmet verdiklerini belirterek, Hastalarımızdan 11 bin 504üne guatr tanısı kondu. Bu hastalar, genellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgesinden gelen hastalarımız dedi.
     Hastanenin, Türkiye genelindeki guatr hastalarına hizmet verdiğini ifade eden Aşık, şunları kaydetti:
     Doğu Karadeniz Bölgesi, tiroit hastalıklarının ve kanserlerinin daha sık görüldüğü bir bölge. Tiroit hastalıkları, tiroit bezinin büyümesiyle oluşan guatr hastalığı olmak üzere diğer tiroit şikayetleriyle başvuran hasta sayımızın artmasıyla birlikte önem kazanmaya başlamıştır. Bununla alakalı olarak, hastanemizde bu tür hastalıkların teşhisinde ve tedavisinde kullanılan tüm imkanlar mevcuttur. Gerekli tedavi ve bakım, uzman doktorlarımız tarafından titizlikle yapılmaktadır.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Fındıklı Bölge Guatr Araştırma ve Tedavi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER