Bitlisli milli atletin başarısı

Bitlisli milli atletin başarısı -Bitlis Atletizm Temsilcisi Kara: -Milli takıma giren Sönmez Dağ, 2 Eylülde İtalyada yapılacak olan Dünya Dağ Koşusu Şampiyonasına katılarak, ülkemizi temsil edecek


BİTLİS (A.A) - Bursada 11 Ağustosta yapılan Dünya Dağ Koşusu Milli Takım Seçmelerine katılan Bitlisli milli atlet Sönmez Dağ, Türkiye 2.si oldu.
     Mutki ilçesine bağlı Çaygeçit köyünde yaşayan ve çiftçi bir ailenin 10 çocuğundan biri olan Dağ, 2010 yılında İtalyanın Torino kentinde yapılan Dünya Yıldız Erkekler Dağ Koşusu Şampiyonasında Dünya Şampiyonu, 2011 yılında Bursada düzenlenen Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonasında Avrupa 2.si, bu yıl Eskişehirde yapılan Balkan Pist Şampiyonasında ise Balkan şampiyonu olmuştu.
     Bursada yapılan seçmelerde Türk milli takımına tekrar giren Dağ, İtalyada yapılacak olan Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası için çalışmalara aralıksız devam ediyor.
     Bitlis Atletizm Temsilcisi Fadıl Kara, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dağın, 2 Eylülde İtalyada yapılacak olan Dünya Dağ Koşusu Şampiyonasına katılarak, ülkeyi temsil edeceğini inandığını bildirdi.
     Dağın şampiyonada Türkiyeyi en iyi şekilde temsil edeceğine inandığını ifade eden Kara, başarılara doymayan bir sporcu olarak girdiği bütün yarışmalarda derece elde ettiğini söyledi.
    
    
     Muhabir: Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Bitlisli milli atletin başarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER