Fındıkta alan bazlı destek başvuruları

Fındıkta alan bazlı destek başvuruları -Düzce Ziraat Odası Başkanı Öztürk: -"Fındık üreticilerinin 2012 yılı alan bazlı gelir destekleri için en geç 30 Nisana kadar başvuru yapmaları gerekir"


DÜZCE (A.A) - Düzce Ziraat Odası Başkanı Ramazan Öztürk, fındık üreticilerinin 2012 yılı ürünü alan bazlı gelir destekleri için en geç 30 Nisana kadar başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.
     Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındığın tarım sektörü ve ihracatta önemli bir yere sahip olduğunu anlattı.
     Türkiyenin geçen yıl iç fındık ihracatında 1,6 milyar dolar gelir elde ettiğini vurgulayan Öztürk, üreticilerin verimli ve kaliteli ürün için hasat dönemine kadar mazot, gübre ve ilaç gibi gerekli malzemeleri kullandıklarını, bunun da üreticiye fiyat anlamında büyük külfet getirdiğini savundu.
     Öztürk, üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için alan bazlı destek ödemesi yapıldığına işaret ederek, şunları söyledi:
     "Fındık yetiştiriciliği yapan, fındık üretici belgesine sahip, kamu kurum ve kuruluşları hariç, gerçek ve tüzel kişilere dekar başına 2012 yılı ürünü için 150 lira, 2013 yılı ürünü için 160 lira, 2014 yılı ürünü için 170 lira alan bazlı gelir desteği ödemesi yapılacak. Bundan faydalanabilmeleri için çiftçi ve fındık kayıt sistemlerine kayıt yaptırmaları, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı bulunanların da kayıtlarını güncellemeleri şart.
     Biz bu desteklerin yüzde 6dan daha az eğimli üçüncü sınıf tarım arazilerinde üretim yapan fındık yetiştiricilerine de verilmesini istiyoruz. Fındık üreticilerinin, 2012 yılı ürünü alan bazlı gelir destekleri için en geç 30 Nisana kadar başvuru yapmaları gerekir."
    
     Muhabir: Onur Orhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Fındıkta alan bazlı destek başvuruları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER