Tiyatro kursu alan çocuklar ilk oyunlarını

Tiyatro kursu alan çocuklar ilk oyunlarını sahneledi


BİTLİS (A.A) - Belediye Bilgi Evleri ve Bitlis Kültür Yaşam Sanat Derneği bünyesinde açılan tiyatro kurslarında eğitim alan çocuklar, ilk oyunlarını sahneledi.
     İl Kültür Merkezinde sahnelenen "Kuklacı ve Arkadaşları" adlı oyuna, çocuklar büyük ilgi gösterdi.
     Belediye Bilgi Evleri Sahne Sanatları Genel Sanat Yönetmeni ve Bitlis Kültür Yaşam Sanat Derneği Başkanı Gökmen Okdayan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 6 ay tiyatro eğitimi alan çocukların, ilk sahne deneyimini yaşadığını söyledi.
     Oyuna katılımın iyi olduğunu ve kentte iyi ve duyarlı bir seyirci kitlesinin bulunduğunu ifade eden Okdayan, şöyle konuştu:
     "Kurslar, çocukların özgüven kazanması ve kendilerini daha iyi ifade etmeleri amacıyla veriliyor. Ailelerden bu sanatsal faaliyetlere, kurslara çocuklarını göndermelerini istiyoruz. Çocuklarına bu anlamda destek versinler. Çünkü bölge insanı, kendini ifade etme ve özgüven konusunda sıkıntı yaşıyor. Sanat, insanları olgunlaştırır ve zamanla donanımlı hale getirir. Kentte Bitlis Kültür Yaşam Sanat Derneği ve Tiyatro (BİSAD) Bitlis Kültür ve Sanat Derneği gibi derneklerimiz var. Bu dernekler sanatsal faaliyetleri yürütmek için canla başla çalışıyor. Bu anlamda hepsine teşekkür ediyorum."
     Okdayan, ayrıca kendilerine her zaman destek olan Belediye Başkanı Fehmi Alaydına da teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Tiyatro kursu alan çocuklar ilk oyunlarını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER