Finike portakalı ile ilgili sorunlar masaya

Finike portakalı ile ilgili sorunlar masaya yatırıldı


ANTALYA (A.A) - Finike Meyve Üreticileri Tarımsal Birliği, ilçede üretilen portakalın marka değerini korumak ve üretici sorunlarını tartışmak amacıyla toplantı düzenledi.
     Turunçova Düğün Salonunda düzenlenen toplantıya Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Belediye Başkanı Nail Dülgeroğlu, Sahilkent Belediye Başkanı Ömer Çırpar, Hasyurt Belediye Başkanı Muammer Genç, Tarım İlçe Müdürü Remzi Aslan, Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Meyve Üreticileri Tarımsal Birliği Başkanı Celal Bülbül ve üreticiler katıldı.
     Kaymakamı Görgülüarslan, Finike portakalının hak ettiği yere getirilmesi için birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini söyledi.
     Meyve Üreticileri Tarımsal Birliğinin bu konuda büyük çaba harcadığını dile getiren Görgülüarslan, Birlik yönetiminde görev alan arkadaşlarımız çalışmalarıyla önemli yol kat ettiler. Bizim temennimiz bu sektörde yer alan herkesin destek vermesidir dedi.
     Belediye Başkanı Dülgeroğlu ise toplantıya katılan üretici sayısının az olmasını eleştirdi. Dülgeroğlu, ayrıca ziraat odasına kayıtlı 7 bin 500 çiftçiden yaklaşık 3 bin 500ünün narenciye üretimi yaptığını, buna rağmen birliğe üye üretici sayısının 70i bulmadığını ifade etti.
     Meyve Üreticileri Tarımsal Birliği Başkanı Celal Bülbül de Finike portakalının Türkiye üretiminde yüzde 10u oranında bir paya sahip olduğunu söyledi.
     Konuşmaların ardından üreticiler, sorunlarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Fatma Söğüt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Finike portakalı ile ilgili sorunlar masaya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER