Fiyat artışlarının yankıları

Fiyat artışlarının yankıları -BUGİAD Başkanı Er: -TÜİKin açıkladığı enflasyon rakamlarının ilk bakışta endişe uyandırdığını kabul etsek de yaşanan durumun lehimize döneceği kanaatindeyim


BURSA (A.A) - Bursa Girişimci İş Adamları Derneği (BUGİAD) Başkanı Ali Fuat Er, TÜİKin açıkladığı enflasyon rakamlarının ilk bakışta endişe uyandırdığını kabul etsek de yaşanan durumun lehimize döneceği kanaatindeyim görüşünü iletti.
     Er, TÜİKin Nisan ayı enflasyon rakamlarına ilişkin yazılı açıklamasında, 2012 yılı Nisan ayında tüketici fiyatları endeksinin (TÜFE) yüzde 1,52, üretici fiyatları endeksinin (ÜFE) ise yüzde 0,08 arttığının duyurulduğunu hatırlattı.
     Geçen yılın aynı ayına kıyasla artışın TÜFEde yüzde 11,4 olarak gerçekleştiğini anlatan Er, Yıllık enflasyon TÜFEde Ekim 2008den beri ilk kez yüzde 11i geçti. Türkiye, dünya ekonomisinde her gün biraz daha fazla söz sahibi oluyor. Artan enflasyon rakamlarının endişe uyandırmaması gerekir ifadesini kullandı.
     Türkiyenin geçmişte enflasyon noktasında ciddi sorunlar yaşadığını anımsatan Er, gelinen noktada ortaya çıkan tablodan korkulmaması gerektiğini dile getirdi.
     Gelecek aylarda enflasyonun rayına oturacağına inandığını belirten Er, ekonomide yaşanan istikrarın enflasyona yansımasıyla, ortaya çıkan tablonun giderek iyileşeceğini ileri sürdü.
     Er, 1 Nisandan itibaren yüzde 9un üzerindeki elektrik ve yüzde 18in üzerindeki doğal gaz zamlarının etkisiyle enflasyonun söz konusu ayda yukarıya doğru bir hareket gösterdiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Bu da beklenen doğal bir sonuç olduğu için endişe uyandırmaması gerekir. Türkiye ekonomisi, her şeye rağmen sürekli büyüyor ve belirlenen hedefler doğrultusunda atılan adımlar sonuç veriyor. Dünyada yaşanan finansal kriz, birçok ülkeyi ekonomik açıdan dar boğaza sokarken, AB ülkelerinin yaşadığı problemlere bakıldığında, ülkemizde uygulanan ekonomik politikalar sayesinde Türkiyenin güven verdiğini herkes görüyor. Bu nedenle TÜİKin açıkladığı enflasyon rakamlarının ilk bakışta endişe uyandırdığını kabul etsek de yaşanan durumun lehimize döneceği kanaatindeyim.
     (ZAK-KAK)
<< Önceki Haber Fiyat artışlarının yankıları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER