Fok Dumanın ölü bulunması

Fok Dumanın ölü bulunması -Gazipaşa sahilini yuva edinen ve bölge halkının "Duman" ismini koyduğu Akdeniz foku, Antalyada gömülecek


ANTALYA (A.A) - Gazipaşa sahilini yuva edinen ve dün ölü olarak bulunan "Duman" isimli Akdeniz fokunun iskeleti, Antalyada yapılması planlanan deniz müzesinde sergilenecek.
     Gazipaşada Aydap mevkinde ölü bulunan Akdeniz foku Duman Alanya Belediyesi Morgunda yapılan otopsinin ardından Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından Antalyaya götürüldü.
     Antalya Büyükşehir Belediyesine ait arazide gömülecek olan fokun iskeleti bir yıl sonra Antalyada yapılması planlanan deniz müzesinde sergilenecek.
     Doğa Koruma ve Milli Parklar Alanya Mühendisi Mevlüt Kodal, yapılan otopsi raporunda şu ana kadar kesin ölüm nedenine rastlamadıklarını belirterek, "Kesin ölüm nedeni belli olmadığından alınan numuneler Antalyaya gidecek ve Antalyada yapılacak testlerden sonra ölüm nedeni açıklanacak dedi.
     Türk Deniz Araştırmalar Vakfı Veteriner Hekimi Erdem Danyer de ön otopside Fok Dumanın üzerinde herhangi bir silah izine rastlanılmadığını kaydetti.
     Antalya Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Mühendisi Dr. Elif Özgür Özbek ise yapılan otopsi konusunda açıklamanın daha sonra yapılacağını belirterek, "Akdeniz foku, Antalya Büyükşehir Belediyesinin bir arazisine gömülecek ve bir yıl sonra iskeleti çıkarılarak müze materyali haline getirilecek. Deniz müzesinde eğitim amaçlı ve halka sergilenecek" dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
<< Önceki Haber Fok Dumanın ölü bulunması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER