Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün:

Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün: -Türkiye otomotiv pazarı, 2012nin ilk 8 ayında, ekonomide alınan önlemlerin, ÖTV oranlarındaki artış ve ekonomik faaliyetlerdeki yavaşlama sonucunda, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15 dar


ÇORUM (A.A) - Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Türkiye otomotiv pazarı, 2012nin ilk 8 ayında, ekonomide alınan önlemlerin, ÖTV oranlarındaki artış ve ekonomik faaliyetlerdeki yavaşlama sonucunda, geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15 daraldı dedi.
     Bayi ziyaretleri kapsamında Çoruma gelen Yenigün, Evlüce Otomotivde basın mensuplarına yönelik çeşitli açıklamalarda bulundu.
     Konuşmasına Evlüce Otomotivin çalışanlarına yüksek performanslarından ötürü teşekkür ederek başlayan Yenigün, Fordun 2012 sonunda bölgedeki başarılarını daha da artırmış olacağını belirtti.
     Fordun 2012 yılının ilk 8 ayını da toplam pazar lideri olarak geride bıraktığını ifade eden Yenigün, şunları kaydetti:
     Türkiye otomotiv pazarı, 2012nin ilk 8 ayında, ekonomide alınan önlemlerin, ÖTV oranlarındaki artış ve ekonomik faaliyetlerdeki yavaşlama sonucunda geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 15 daraldı. Ford Otosan olarak ilk 8 ayı 13,8lik pazar payıyla lider konumda kapattık. 2012 yıl sonunda 821 bin adetlik pazar öngörüyoruz ve yılı 11inci kez lider olarak tamamlamayı hedefliyoruz.
     Ford Otosanın gücünü, bayileriyle ticari ilişkinin ötesinde güven ve samimiyete dayanarak oluşturduğunu ifade eden Yenigün, 100ü aşkın satış noktasında ve 150ye yakın servis noktasında Ford markasıyla müşterilere hizmet verdiklerini anlattı.
     Yenigün, 2012 sonuna kadar Çorumdaki başarıları artırarak sürdürmeyi hedeflediklerini de belirterek, Fordun Yeni Rangerı ile Kocaelinde yeni ürettiğimiz ve Fordu yepyeni bir segmente sokan transit ailemizin yeni üyeleri Tourneo Custom ve 2013 Yılı Ticari Aracı ödülüne layık bulunan Transit Custom da bu bölgede yaşayan ya da iş yapanlar için, turizmle uğraşanlar için önemli bir seçenek oluşturacak. Ayrıca, kısa bir süre önce 2012 yılının motoru ödülünü alan Fordun en yeni motoru 1.0 litrelik EcoBoost da Yeni Focus modelimizle Türkiye yollarına çıktı. Fordun gelmiş geçmiş en verimli, en düşük hacimli benzinli motoru olan EcoBoostun, yüksek çekiş gücü, düşük karbondioksit salımı ve ekonomik yakıt tüketimi ile bölge halkının ilgisini çekeceğine inanıyorum diye konuştu.
     Yenigün daha sonra Evlüce Otomotivi gezerek çalışanlarla görüştü.
    
     Muhabir: Ferhat Barulay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Ford Otosan Genel Müdürü Yenigün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER