Fotoğraf Sanatçısı Necati Şenok:

Fotoğraf Sanatçısı Necati Şenok: Konuşmasını öğrenen her insanın şair olamaması gibi fotoğraf makinesini kullanan herkes de fotoğraf çekemez


KARAMAN (A.A) - Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi(KMÜ) Genç Fotoğrafçılar Topluluğunun düzenlediği söyleşiye katılan fotoğraf sanatçısı Necati Şenok, fotoğraf üzerine deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.
     İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe üniversitenin akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
     Temel fotoğrafçılılıkla ilgili bilgileri slayt eşliğinde katılımcılara aktaran Şenok, fotoğrafı makinenin değil insan gözünün çektiğini söyledi.
     Fotoğrafın temelinin kişinin yüreğindeki geniş açının objektifi olduğunu ifade eden Şenok, şunları kaydetti:
     Bence fotoğrafın tanımı estetiği görmek ve bunu kadrajın gözünden kaydederken bozmamaktır. Çektiğimiz fotoğraflar bizim tiyatro sahnemizdir. Başrol ve figüranları bizim bakış açımızı belirler. Dünyayı güzel görürseniz fotoğrafı da güzel çekersiniz. Konuşmasını öğrenen her insanın şair olamaması gibi fotoğraf makinesini kullanan herkes de fotoğraf çekemez.
     Program Genç Fotoğrafçılar Topluluğunun danışmanı KMÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mustafa Konuk tarafından Şenoka plaket takdim edilmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin
<< Önceki Haber Fotoğraf Sanatçısı Necati Şenok: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER