Fransanın Maliye müdahalesi

Fransanın Maliye müdahalesi -Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi üyeleri, Fransanın Maliye müdahalesini protesto etti


ELAZIĞ (A.A) - Anadolu Gençlik Derneği Elazığ Şubesi üyeleri, Fransanın Maliye müdahalesini protesto etti.
     PTT Meydanında bir araya gelen dernek üyeleri, Fransa aleyhine sloganlar attı. Şube başkanı Recep Koca, yaptığı açıklamada, başlıca dört etnik gruptan oluşan 15 milyonluk nüfusa ve zengin uranyum yataklarına sahip Malide halkın yüzde 95inin Müslüman olduğunu belirterek, bir zamanlar Osmanlı himayesinde olan bu ülkede son yıllarda artan İslami uyanışın başta Fransa olmak üzere emperyalist ülkeleri rahatsız ettiğini söyledi.
     Fransız işgaline Afrika ülkelerinin işbirlikçi hükümetlerinin de asker göndererek destek verdiğini öne süren Koca, bazı Körfez emirliklerinin de finansman desteği sağladığı iddiaları bulunduğunu iddia etti.
     Koca, şunları söyledi:
     Yaşanan kültürel ve ekonomik işgale karşı Malide İslamı referans alan hareketlerin güç kazanması, kanlı tarihini Müslümanlara uyguladığı soykırımlarla yazmış Fransayı yeniden harekete geçirdi. Fransanın bu operasyonu, Malinin bölünmesine yönelik bir altyapı çalışmasıdır. Bizler Malideki Fransız işgalini şiddetle kınıyoruz. Müslüman ülkelerdeki problemlere NATO müdahalesi istemiyoruz.
     Koca, Türkiyeye patriot füzelerinin konuşlandırılmasını da eleştirdi.
     Açıklamanın ardından grup sessizce dağıldı.
    
     Muhabir: Ramazan Kaya / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Fransanın Maliye müdahalesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER