Futbol: Spor Toto Süper Lig

Futbol: Spor Toto Süper Lig -Gaziantepspor, ligi 46 puanla 10. sırada bitirdi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepspor, Spor Toto Süper Ligi, 46 puanla 10. sırada tamamladı.
     AA muhabirinin Türkiye Futbol Federasyonun (TFF) sitesinden derlediği bilgilere göre, sezona evinde 1-0 Sivaspor mağlubiyetiyle başlayan kırmızı siyahlılar, 34 haftada 12 galibiyet, 12 mağlubiyet ve 10 beraberlik aldı. 20. haftada teknik direktör değişikliğine giderek Hikmet Karamanla yollarını ayıran yönetim, Bülent Uygunla el sıkıştı.
     Uygun yönetimindeki takım, çıktığı 14 maçtan 7 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 mağlubiyet aldı.
     Kırmızı siyahlılar, rakip fileleri 42 kez havalandırırken, 49 golü de engelleyemedi. 10 gol atan Cenk Tosunu, 6 golle Darvydas Sernas takip etti. Evinde çıktığı 17 maçın 8ini kazanan Gaziantepspor, deplasmandan da 4 kez galip ayrılabildi.
     Kulübün en istikrarlı futbolcuları 32 hafta forma giyen Serdar Kurtuluş ve Şenol Can oldu. Rıdvan Şimşek, Özden Öngün, Ahmet Eyüp Türkaslan, Serhan Yılmaz ve Hüseyin Teker ise forma şansı bulamadı.
     Gilles Binya ve Yasin Pehlivan 1 kırmızı kart görürken, 9 kez sarı kart gören Serdar Kurtuluş da en fazla sarı kart gören oyuncu oldu. Bu futbolcuyu 6 kartla Şenol Can, Binya ve Bekir Ozan Has takip etti. Ligde 20 maçta oynayan Taşkın Çalış ise bu sezon hiç kart görmedi.
     En fazla golü 9. haftada Orduspora atan Güneydoğu temsilcisi, bu maçtan 3-0 ayrılırken, en fazla golü de 24. haftadan Antalyaspordan yedi. Gaziantepspor, karşılaşmayı 5-2 kaybetti.
     Geçen yıl ligi 48 puanla 10. sırada tamamlayan Gaziantepspor, bu yıl da 46 puanla 10. sırada bitirdi.
     Bu arada, sezon sonunda sözleşmesi biten teknik direktör Bülent Uygunla Kulüp Başkanı İbrahim Kızılın bugün bir araya gelmesi bekleniyor.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Futbol: Spor Toto Süper Lig Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER