Futbol: Spor Toto Süper Lig

Futbol: Spor Toto Süper Lig -Ligde tutunmaya çalışan Mersin İdman Yurdu, yarın yapacağı maçla Bursaspor karşısındaki 41. sınavını verecek


MERSİN (A.A) - Spor Toto Süper Ligde tutunmaya çalışan Mersin İdman Yurdu, yarın Tevfik Sırrı Gür Stadında yapacağı maçla Bursaspor karşısındaki 41. sınavını verecek.
     Bugüne kadar 40 resmi maçta kozlarını paylaşan taraflar arasında Bursasporun galibiyet üstünlüğü bulunuyor. Geride kalan 40 maçın 19unda Bursaspor galip gelirken 14ünde Mersin temsilcisi 3 puana sahip oldu. Taraflar 7 maçta da beraberliği bozamadı. Ligin ilk yarısında Bursada oynanan maç ise 3-0 Bursasporun üstünlüğüyle tamamlanmıştı.
     Mersin İdman Yurdu, Bursasporu en son 1982-83 sezonunda yendi. 26 Mart 1983te "timsahları" 1-0 yenen "şeytanlar", 6 Mart 1983teki kupa mücadelesinde ise rakibini 2-1lik skorla mağlup etmişti. Mersin İdman Yurdu o sezon ligde küme düşmesine rağmen kupada final oynamış ve bir sonraki sezon Kupa Galipleri Kupasında oynamaya hak kazanmıştı.
    
     -Mersin İdman Yurdunun galibiyet özlemi-
    
     Ligde sıkıntılı günler yaşayan Mersin temsilcisi, 75 gündür galip gelemiyor.
     Evinde 27 Ocakta Sivassporu 3-0 mağlup eden Mersin İdman Yurdu, o günden bu yana galibiyete hasret. Sivasspor maçından sonra 2 kez berabere kalıp, 9 maçta hanesine sadece 2 puan yazdırabilen Mersin temsilcisi, Bursa karşısında kötü gidişe "dur" diyebilmek ve ligde tutunma umutlarını yeşertmek istiyor.
    
     -Kadrodaki eksikler-
    
     Bursasporda antrenmanda sakatlanan ve tedavisine başlanan Edu, Mersin İdman Yurdu maçında forma giyemeyecek. Teknik Direktör Hikmet Karamanın orta sahada Edunun yerine Musaya görev vermesi bekleniyor.
     Mersin İdman Yurdu, "gol silahı" Nobreden yoksun şekilde sahaya çıkacak. Galatasaray maçında nükseten sakatlığı nedeniyle maçı yarıda bırakmak zorunda kalan Nobre, Bursa karşısında da forma giyemeyecek. Teknik Direktör Hakan Kutlunun Nobrenin yerine Eren Tozlu veya Can Erdeme forma şansı vermesi bekleniyor.
     Mersin İdman Yurdunda Milan Stepanov sakatlık, Lawal ile Murat Ceylan da sarı kart cezası nedeniyle sahadaki yerini alamayacak.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Futbol: Spor Toto Süper Lig Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER