Gakgoşlar çıkışını sürdürüyor

Gakgoşlar çıkışını sürdürüyor -Spor Toto Süper Ligde 22 hafta boyunca son 3 sırada yer alan Sanica Boru Elazığspor, üç maç üst üste kazanarak 189 gün sonra düşme potasından kurtulup 13. sıraya yükseldi -Kulübün genel menajeri Öztürk:


ELAZIĞ (A.A) - Spor Toto Süper Ligde 22 hafta boyunca son 3 sırada yer alan Sanica Boru Elazığspor, üç maç üst üste kazanarak 189 gün sonra düşme hattından kurtuldu ve 13. sıraya yükseldi.
     Bordo-beyazlı ekip, 8 sezon aradan sonra yükseldiği Spor Toto Süper Ligdeki ilk maçında Fenerbahçe ile 1-1 berabere kalarak, haftayı 1 puanla 10. sırada tamamladı.
     İkinci haftada deplasmanda Trabzonspora 2-0 yenilerek 15. sıraya gerileyen ve 1 Eylül 2012de Kasımpaşaya 3-0 mağlup olarak ligde 3. hafta sonunda 1 puanla son sırada kalan Elazığ ekibi, adeta ligin dibine demir atarak 11 hafta boyunca yerini değiştiremedi.
     Gakgoşlar, 14. haftada Kardemir Karabüksporu deplasmanda 1-0 yenerek 17. sırada yer buldu, 15. haftada ise Mersin İdmanyurdunu iç sahada 1-0 mağlup ederek 16. sıraya yükseldi. Sanica Boru Elazığsporun sıralamadaki yeri, 25. haftaya kadar değişmedi.
     Bordo-beyazlılar, ligin 23. haftasında Medical Park Antalyasporu sahasında 2-1, bir sonraki hafta da Akhisar Belediyesporu deplasmanda 1-0 mağlup etti.
     Ligde 24. hafta sonunda 27 puanla 16. sırada yer alan Sanica Boru Elazığspor, 25. hafta maçında sahasında Ordusporu 1-0 yendi. Bu sonuçla puanını 30a yükselten Gakgoşlar, 189 gün sonra düşme hattından kurtuldu ve 13. sıraya yerleşti.
    
     -Genel menajer Öztürk-
    
     Sanica Boru Elazığspor Kulübü Genel Menajeri Özgür Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün sahalarında oynadıkları Orduspor karşılaşmasının düşündükleri gibi zorlu geçtiğini belirtti.
     Hem takımlarının hem de rakiplerinin puan tablosundaki yerlerini değiştirmesi açısından zorlu bir maçtan galibiyetle ayrılmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktaran Öztürk, Bu galibiyetle önemli bir başarı yakaladık hem de üst üste 3 maçlık bir galibiyet serisi oluşturduk. Artık her maçın final olduğunu düşünürsek, Sanica Boru Elazığsporun bu ligde kalmayı hak edecek karakterde bir oyun sergilediğini bütün kamuoyuna göstermiş olduk. Bundan sonraki maçlarda da aynı ciddiyet, özveriyle mücadele edip ligde kalma sorunu olmayacak şekilde iyi bir sıralamayla sezonu sonlandırmak istiyoruz ifadelerini kullandı.
     Öztürk ayrıca, Sanica Boru Elazığsporun teknik menajeri Emrah Yıldızın istifa ettiğini açıkladı.
    
     Muhabir: Emrah Gökmen
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Gakgoşlar çıkışını sürdürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER