İzmir ulaşımına takviye

İzmir ulaşımına takviye -ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından satın alınan 300 solo otobüsün 70i teslim alındı


İZMİR (A.A) - İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından satın alınan alçak tabanlı, engelli rampalı ve klimalı 300 adet yeni solo otobüsün 70 adedi düzenlenen törenle teslim alındı.
     İnciraltı ESHOT garajında düzenlenen törene İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, milletvekilleri, TEMSA yetkilileri, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı.
     İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, törende yaptığı konuşmada 300 adet yeni solo otobüsün 70 tanesinin hizmete girdiğini geri kalanların ise haziran ile temmuz ayında teslim alınacağını belirterek, Haziran ayından itibaren sefere hiç klimasız araç çıkmayacak dedi.
     Ulaşımda yaptıkları yatırımlarla İzmirde otobüs yaş ortalamasının 5e indiğini belirten Kocaoğlu şunları söyledi:
     Ayrıca yüzde 85 düzeyinde sefere çıkan araçlarımız engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olacak. Göreve başladığımızda 12 tane asansörlü otobüsümüz vardı, alçak tabanlı bir tane otobüsümüz yoktu. Oradan buraya geldiğimizde ESHOTa 1072 İZULAŞa ise 240 otobüs alarak toplam 1312 otobüsümüzü yenilemiş olduk. Avrupa otobüs yaş ortalamasını 6 olarak kabul ediyor, ESHOTun bu yeni 300 otobüs ile yaş ortalaması 5e indi.
     Yeni 300 adet solo otobüs ihalesini TEMSA şirketinin aldığını dile getiren Kocaoğlu, Erken teslimat yaparak bugün 70 tane otobüsü hizmetimize veriyorlar. Teslim süresi eylül ayını buluyordu. Haziran sonu Temmuz başı gibi otobüslerin tamamını alacağız. Kendilerine erken teslimatlarından dolayı teşekkür ediyorum dedi.
    
     -Raylı sistemi mutlaka geliştirmeliyiz
    
     Başkan Kocaoğlu, büyük kentlerde otobüslerin kaçınılmaz olarak yenileneceğini ifade ederek şunları söyledi:
     Otobüsler yenilenecek, alınacak ve görev yapacak ama uzun hatlarda mutlaka raylı sistemi geliştirmemiz gerekiyor. Raylı sistemi geliştirmeden 4 milyonluk bir kentte ulaşımı konforlu bir şekilde yapmak mümkün değil. Biz bir taraftan devraldığımız 11 kilometre metro ağını 22 kilometreye çıkartırken bir taraftan 80 kilometrelik Aliğa-Menderes raylı sistem hattını metro standartında kesintisiz hale getirirken bir taraftan da 30 kilometre daha uzatarak Aliağadan Küçükmenderesteki sanayi bölgemiz Torbalıya uzatıyoruz. Bir buçuk iki sene içerisinde de Torbalı hattı devreye girecek. Ayrıca 26 buçuk kilometrelik tramvay hattını da Devlet Planlama Teşkilatından onay bekliyoruz. Onay gelir gelmez de ihaleye çıkaracağız.
     Bütün metropol kentlerde olduğu gibi İzmirde aktarma sistemini oturtmamız lazım. Yani vatandaşımız vapurdan inecek, otobüse binecek, otobüsten inecek metroya binecek, metrodan İZBANa binecek gerekiyorsa tekrar otobüse binecek. Otobüs ile ineceğim yere kadar gideyim diye bir istek var ama hiçbir büyük kentte bunu başarmak mümkün değil. Aktarma sistemi ile inip bineceğiz. Aktarmayı özendirmek için tek bilet 90 dakika uygulamasını sürdürüyoruz ve bunu sürdürmeye devam edeceğiz.
     Törenin ardından Başkan Kocaoğlu, TEMSA yetkilileri ve törene katılanlar İnciraltından Konaka kadar otobüsle seyahat yaptı.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber İzmir ulaşımına takviye Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER