Gananın genç yetenekleri Türkiye yolunda

Gananın genç yetenekleri Türkiye yolunda -Gana Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Appiah: "Drogbanın gelişiyle gözler Türkiyeye çevrildi" -"Genç oyuncularımızı Türkiyeye gelmeleri konusunda yönlendiriyoruz" (Fotoğraflı


İZMİR (A.A) - Ali Korkmaz - Gana Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü James Kwesi Appiah, Ganadaki genç oyuncuları Türkiyeye gelmeleri konusunda yönlendirdiklerini söyledi.
     PTT 1. Ligdeki performansıyla dikkati çeken Karşıyakalı Banaheneyi izlemek için İzmire gelen Appiah, Karşıyaka-Torku Konyaspor maçının yanı sıra Spor Toto Süper Ligdeki Akhisar Belediyespor-Beşiktaş müsabakasını da takip etti.
     AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Appiah, Afrika Uluslar Kupasını 4. sırada tamamladıktan sonra Brezilyada düzenlenecek 2014 Dünya Kupası elemelerine katılmak için mücadelelerini sürdürdüklerini söyledi.
     Dünya Kupası yolunda D Grubunda 3 maçı geride bıraktıklarını kaydeden Appiah, "Grupta 6 puanla ikinci sıradayız. Gruptan çıktıktan sonra oynayacağımız maçı kazanıp Dünya Kupasına gitmeye hak kazanacağımıza eminim. Son Dünya Kupasında gruplardan çıkmayı başarmıştık. 2014te de en az yarı finali hedefliyoruz" dedi.
    
     -Türk futbolu-
    
     Türkiyede forma giyen Ganalı oyunculardan Akaminkonun daha önce milli takımda görev yaptığını hatırlatan Appiah, şöyle konuştu:
     "Bu seneki formundan dolayı Banaheneyi izlemek istedim. Artık daha sık takip edeceğim. Drogbanın gelişiyle gözler Türkiyeye çevrildi. Türkiye Liginde rekabetin fazla oluşu genç oyuncuların gelişimine de katkı sağlıyor. Biz de genç oyuncularımızı Türkiyeye gelmeleri konusunda yönlendiriyoruz. Çok sayıda yetenekli oyuncumuz var. Onların kaliteli liglerde oynaması milli takımımıza da faydası oluyor. Burada Karşıyaka Teknik Direktörü Cihat Arslanla da bir araya geldik. Daha sağlıklı önerilerde bulunmak için hem PTT 1.Ligdeki Karşıyaka maçı hem de Süper Ligdeki Akhisar Belediyespor-Beşiktaş maçını izlemeyi istedim."
    
     -Avrupa futbolu-
    
     Appiah, Avrupanın UEFA Şampiyonlar Ligi gibi önemli futbol organizasyonlara sahip olduğunu, ayrıca liglerin de kaliteli geçtiğini belirterek şöyle devam etti:
     "Avrupalı takımlar yetenekli oyuncularına iyi ortamlar sunabiliyor. Bu nedenle Avrupa futbolu daha ön planda. Bizim de çok yetenekli futbolcularımız var. Yaklaşık 70 genç futbolcumuz Avrupanın çeşitli kulüplerinde top oynuyor. Yetenekli oyuncularımız fazla olmasına rağmen yeterli imkanlar yok. Saha, hatta ayakkabı bile bulamıyorlar. Biz de kendilerini geliştirmek için bu oyuncuları Avrupaya yolluyoruz. Afrika futbolu da iyi organizasyonlarla bir kaç sene içinde daha başarılı hale gelecektir."
    
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Gananın genç yetenekleri Türkiye yolunda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER