GAPta hedefler aşılıyor

GAPta hedefler aşılıyor -GAP BKİ Başkanı Karahocagil: Birçok alanda ve sektörde hedeflerin çok çok üzerinde sonuçlar almış durumdayız


ŞANLIURFA (A.A) - Rauf Maltaş - GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, Güneydoğu Anadolu Projesinde (GAP), hedeflerin üzerine çıkıldığı söyledi.
     Karahocagil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgeye yapılan yatırım tutarının son yıllarda ciddi bir ivme kazanarak 50 milyar TLyi aştığını belirtti.
     Türkiye ekonomisinde bölgeye ayrılan yatırım payının son 10 yılda ikiye katlandığını vurgulayan Karahocagil, özellikle bölge illerinde yapılan devasa sulama kanallarında önemli mesafeler alındığını ifade etti.
     Bölgeye yapılan diğer yatırımların başında sulama, hayvancılık, duble yollar, üniversiteler, hastaneler ve diğer sosyal yatırımların geldiğini aktaran Karahocagil, yatırımların hız kesmeden sürdürüleceğini kaydetti.
    
     -1 milyon hektar arazi sulanacak-
    
     Karahocagil, GAPın sonuçlarının daha çok uzun vadede alınabileceğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Bölgede son 5 yılda yapılan yatırımlara ilişkin aldığımız ilk sonuçlar oldukça iyi. Birkaç konu hariç hemen hemen tüm hedeflere ulaşmış görünüyoruz. Birçok alanda ve sektörde hedeflerin çok çok üzerinde sonuçlar almış durumdayız. GAPta sulama yatırımları 370 bin 418 hektara ulaştı. Sanırım bu yıl yatırımlarla sulanabilen arazi miktarı 1 milyon hektara ulaşabilir. Enerji yatırımlarında ise yüzde 74 oranında fiziki gerçekleşme sağlandı.
    
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GAPta hedefler aşılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER