GAÜNde panel

GAÜNde panel


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı(GAİF) etkinlikleri kapsamında, Üniversite, İş-Kur ve Sanayi İşbirliği Perspektifinde adlı panel düzenlendi.
     GAÜNden yapılan yazılı açıklamada, Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenin panelin moderatörlüğünü GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun yaptı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen GAÜN Rektörü Yavuz, üniversitelerin insan yetiştiren ve bilgi üreten yerler olduğuna dikkati çekti. Üniversitelerin nitelikli insan yetiştirme konusunda bir özellik ve duruş sergilemesi gerektiğine işaret eden Yavuz, şunları kaydetti:
     Nitelikli insanın iş dünyasında istihdamı daha kolay olur. Nitelikli insanı yetiştirme konusunda üniversitelerin ciddi bir gayret göstermesi lazım. Gaziantepteki üniversiteler bu gayretle çalışıyor. Şehrimize, bölgemize ve ülkemize nitelikli insan gücü yetiştirme gayreti içerisindeyiz. Üniversitelerin aynı zamanda bilgiyi üreten ve paylaşan yerlerdir. Ar-ge ve ür-ge dediğimiz bazı kavramların sahanın içerisine girmemesi halinde yarıştan koparız.
     Panelde ayrıca, Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Bayraktutan Türkiyede İktisadi Büyüme ve İstihdam İlişkisi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Bilgin Türkiyede İşsizlik ve İstihdam Politikaları, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Tarkan Kadooğlu Bölgesel Kalkınma ve İstihdam ve Naksan Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakıboğlu da Bir Sanayicinin Üniversitedeki Başarı Öyküsü konulu konuşma yaptı.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER