Gazeteci Cüneyt Ünal, Türkiyede

Gazeteci Cüneyt Ünal, Türkiyede -CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz: -Biz aslında hem Cüneyt için hem de Bashar Kadumi için Suriyeye gittik. Her ikisini getirme umuduyla gittik, Cüneyti getirebildik -Bashar Kadumiyle ilgili


HATAY (A.A) - Gazeteci Cüneyt Ünalı Suriyeden Türkiyeye getiren heyetin içinde yer alan CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, Biz aslında hem Cüneyt için hem de Bashar Kadumi için Suriyeye gittik. Her ikisini getirme umuduyla gittik, Cüneyti getirebildik dedi.
     Eryılmaz, Ünal ile Yayladağı Gümrük Kapısı önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ünalı sağlıklı bir şekilde getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
     Bu süreçte kendilerine destek veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere herkese teşekkür eden Eryılmaz, şöyle devam etti:
     Biz aslında hem Cüneyt için hem de Bashar Kadumi için Suriyeye gittik. Her ikisini getirme umuduyla gittik, Cüneyti getirebildik. Bashar Kadumiyle ilgili Suriyeli yetkililer bize herhangi bir açıklama yapamadılar, ellerinde bir bilgi olmadığını söylediler. Yalnız Cüneyt kardeşimiz olaya birebir tanık olmuştu. Olay esnasında Basharın yaralandığını söyledi, ondan sonra da kendisiyle bir bağlantı kuramadığını söyledi. Biz bunun üzerine Devlet Başkanıyla görüştük ve Devlet Başkanından Bashar Kadumiyle ilgili pozisyonu konusunda, ölü ya da sağ olup olmadığı konusunda mutlaka bilgi istediğimizi ve mutlaka bu konuda araştırma yapılmasını istedik. Kendisi de talimat verdi. Bu arkadaşımızla ilgili bir araştırma yapılmasını ve 24 saat içerisinde bize bilgi verilmesi konusunda bir talimat verdi. Şu anda biz Bashar Kadumiyle ilgili Suriyeli yetkililerden bilgi bekliyoruz ama arkadaşımızın da yaralandığını da ifade etmek istiyoruz.
     Eryılmaz, bu çalışmanın içerisine girerken, hiçbir siyasi beklenti ve siyasi kaygı içinde olmadan, tamamen insani duygularla, milletvekili görev ve sorumluluk bilinci içerisinde hareket ettiklerini ifade etti.
    
     -Bizler her zaman barışı savunduk-
    
     Suriye halkı ile Türkiye halkının kardeşliğine vurgu yapmak istediğini belirten Eryılmaz, Biz CHP olarak Atatürkün Yurtta sulh, cihanda sulh ilkesine bağlı ve bu inançla hareket eden bir siyasi anlayışın içinde olduğumuzu da paylaşmak istiyorum dedi.
     Cüneyt Ünalın Türkiyeye getirilmesinin aylardır, yıllardır Türkiyede tutuklu bulunan gazetecilerin de serbest bırakılmasına ya da pozisyonlarının tekrar irdelenmesine katkı sunmasını temenni ettiklerini ve beklediklerini belirten Eryılmaz, şöyle devam etti:
     Bizler her zaman barışı savunduk, savaşa karşı olduğumuzu söyledik. Bugün de aynı şeyi söylüyoruz. Çünkü savaş insanlara, ülkelere ölüm, gözyaşı ve yıkımdan başka bir şey getirmemiştir. Türk halkıyla Suriye halkının ortak bir kültürü, ortak bir geçmişi ve ortak bir kaderi paylaştığını da ifade etmek istiyorum. Bundan sonraki süreçte hepimize Türkiye ile Suriye arasındaki bu çatışma ortamının sona erdirilmesi noktasında, barışı savunma noktasında bir görev düştüğünü de ifade etmek istiyorum.
     Eryılmaz, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esedin de Ben bu kardeşimi sizlerin kanalıyla Türk halkına teslim ediyorum şeklinde Türk halkına bir mesajı olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Ali Güreli - İsmihan Özgüven - Anıl Bağrık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Gazeteci Cüneyt Ünal, Türkiyede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER