Gaziantepe 25 milyon liralık güneş paneli

Gaziantepe 25 milyon liralık güneş paneli yatırımı -Girişimci Osman Özberk: -Enerji sektörüne ciddi soluk aldıracak, güneş enerjisi bölümünde kaliteli bir ürün yapacağımıza inanıyoruz. Amacımız, cari açığın kapatılmasına katkı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, yüksek kapasite ve teknolojiye sahip 25 milyon liralık yerli güneş paneli tesisi üretime başladı.
     Girişimci Osman Özberk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sektörde yaşanan gelişmeler üzerine yerli güneş panelleri üretimi konusunda 25 milyon liralık yatırım kararı alarak çalışmalara başladıklarını belirtti. 60 megavat kapasiteyle kurulan tesisin seri üretime geçtiğini ifade eden Özberk, şöyle konuştu:
     Yenilenebilir Enerji Kanunu çıktıktan sonra yerli kaynaklarımızın kullanılması için gerek rüzgar, gerek biyogaz, gerek güneş enerjisinin en iyi şekilde kullanılması gerektiğine inanıyorduk. Bu yönde aldığımız en önemli karar Gaziantepte güneş enerji sektöründe yaptığımız yatırımdır. Türkiyenin en önemli sanayi bölgesi olan Gaziantepte ciddi bir kapasitede yüksek teknolojiye sahip bu yatırımımızı işletmeye aldık.
     Avrupa standartlarında bir ürün meydana getirdiklerini ifade eden Özberk, Enerji sektörüne ciddi soluk aldıracak, güneş enerjisi bölümünde kaliteli bir ürün yapacağımıza inanıyoruz. Amacımız, cari açığın kapatılmasına katkı sağlamak dedi.
    
     -Yenilenebilir enerji kaynakları yaygınlaşmalı
    
     Özberk, Türkiyenin coğrafi konumu nedeniyle sahip olduğu güneş enerjisi potansiyeli açısından birçok ülkeye göre çok daha şanslı durumda olduğunu anımsattı.
     Bir saniyede dünyaya gelen güneş enerjisinin, Türkiyenin enerji üretiminin bin 700 katı olduğunu ifade eden Özberk, potansiyelin kullanımıyla enerji ihtiyacının karşılanmasında dışa bağımlılığın azalacağı gibi ülke ekonomisine de katkı sağlanacağını vurguladı.
     Türkiyede güneş enerjisi konusundaki çalışmaların hızla devam ettiğini, son 2 yılda güneş enerjisi maliyetlerinde yüzde 60ı geçen azalmanın ve yeniden düzenlenen yasal mevzuatın, sektöre olan ilgiyi artırdığını bildiren Özberk, sektörün son zamanlarda gözle görülür bir ivme kazandığını kaydetti.
     Girişimciler Hanifi Şireci, Osman Özberk ve Ali Demirdaşın kurduğu tesis, Gaziantep 2. Organize Sanayi Bölgesinde üretim yapıyor.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Gaziantepe 25 milyon liralık güneş paneli Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER