Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akmaz:

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akmaz: -Biz algıdan çok olguya bağlı bir üniversite kurmaya ağırlık verdik


ŞIRNAK (A.A) - Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, Biz algıdan çok olguya bağlı bir üniversite kurmaya ağırlık verdik dedi.
     Prof. Dr. Akmaz, Silopi Meslek Yüksek Okulunu (MYO) ziyaretinde yaptığı açıklamada, 4 yıl önce kurulan Şırnak Üniversitesinin kuruluş sürecini tamamladığını söyledi.
     7 akademik programla devam eden bir üniversiteyi devraldıklarını ifade eden Akmaz, Benimle beraber akademik ve idare olarak tüm personel sayımız 6 kişi. Bunun 4ü akademik, 2si idareden. Üniversite olarak birinci ve ikinci öğretim olmak üzere 43 akademik birimi fiilen kurmuş durumdayız. Bu kapsamda Şırnak MYOda 13, Silopide 5, Cizrede 6, mühendislik fakültesinde 6, iktisat fakültesinde 3, ilahiyat fakültesinde 1, rektörlüğe bağlı 4, fen ve sosyal bilimler enstitüsü olmak üzere 43 akademik birim fiilen kurulmuş durumda. Bunun 29unda eğitim veriyoruzdedi.
     Prof. Dr. Akmaz, Şırnakta üniversitenin yeni kurulduğunu ancak üniversitenin algısının bölgede çok farklı olduğunu ifade ederek, şöyle dedi:
     Üniversiteyi farklı algılıyorlar. Biz algıdan çok olguya bağlı bir üniversite kurmaya ağırlık verdik. Misyon ve vizyonumuzu ona göre planladık. Türkiyedeki 38 üniversite ile Farabi ve Mevlana programlarını başlattık. Avrupadaki 23 üniversite ile Erasmus programını imzalamış bulunmaktayız. Geçen yıl gönderdiğimiz öğrenci ve eğitimci sayımızı yüzde 100 arttırdık. Ortak proje, konferans ve ortak eylemler yapmak konusunda prensip kararı aldık. Bir nevi kardeş üniversite ilan ettik. Geçen yıl mezun olan bütün bölümlerdeki tüm öğrencilere çift diploma veren tek üniversite olduk. Bologna sürecine üye 47 ülkede Silopiden mezun olan çocukların diploması geçerlidir. Aynı bölümden mezun olan bir çocuk Türkiyede nasıl ki iş arama hakkına sahipse aynı denklik düzeyinde öğrencilerimiz de 47 ülkede iş arama ve bulma hakkına sahiptir. Şırnakın güzelliklerini tanıtmak için azami gayret sarf ettik. 3 yıl içerisinde 3 uluslar arası sempozyum düzenledik. Hz.Nuh ile ilgili bilgiler burada din turizme katkı yapacak türden. Bunu siyasi olarak Ağrıda arıyorlar. Bu bir Ermenistan körüklemesi. Biz buna imza koymak istiyoruz. Şırnak Hz. Nuh ile biliniyor ve biz bunun sempozyumunu yapacağız. Şırnaka 4 kampüs yapmayı düşünüyoruz.
     Kaydedilen gelişme bakımından 2000 yılında kurulan 50 üniversite arasında 9uncu olduklarına işaret eden Akmaz, geçen yıl 125 üniversite arasında 71inci sırada yer aldıklarını belirtti.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Sema Kaplan
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER