Gaziantepin 2013 yol haritası çiziliyor

Gaziantepin 2013 yol haritası çiziliyor -GSO Başkanı Adil Konukoğlu: -Teknoloji üreten bir şehir olma konusunda bize destek verilmesi lazım


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, 2023 hedeflerine ulaşabilmek için sanayinin yapısının değişmesi gerektiğini belirterek, teknoloji üreten bir şehir olma konusunda kendilerine destek verilmesi gerektiğini belirtti.
     GSOdan yapılan açıklamaya göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahinin başkanlık ettiği Gaziantep 2012 Değerlendirme, 2013 Planlama toplantısı, Grand Otelde yapıldı.
     Vali Erdal Ata, AK Parti Milletvekilleri, sanayi ve ticaret odaları başkanları, yerel yönetim ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Gaziantepin sorunları ve çözüm önerileri görüşüldü.
     GSO Başkanı Konukoğlu, toplantıda, Gaziantepin 2023 yılında 30 milyar dolarlık ihracat ve 350 bin kişiye istihdam sağlama hedefi koyduğunu anımsattı.
     Şu anda 2071 hedeflerinin konuşulduğunu, bu hedeflere ulaşabilmek için sanayinin yapısının tekrar değişmesi gerektiğini ifade eden Konukoğlu, şunları kaydetti:
     İthal ettiğimiz makinelerle hiçbir yere varamayız. Teknoloji üreten bir şehir olma konusunda bize destek verilmesi lazım. Makine sanayi sektöründe ne yapmamız gerektiğini bir proje şeklinde el birliğiyle çalışmalıyız.
     Konukoğlu, sanayicileri, Gaziantepte devam eden TSK 4. Malzeme Yerlileştirme Sergisini ziyaret etmeye davet etti.
     Sanayinin limanlara daha kısa sürede ulaşmasını sağlamak için GSOnun bir lojistik projesi hazırladığını hatırlatan Konukoğlu, projenin halen kullanılan 270 kilometre mesafedeki Mersin Limanına alternatif olarak, Gaziantep-Hassa-Dörtyol arasında duble yol ve tünelle oluşturulacak 107 kilometrelik bir yol önerdiğini bildirdi.
     Hassa-Dörtyol arasındaki tünelin açılmasının Gaziantep için çok önemli olduğunu belirten Konukoğlu, bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Bakan Şahinden bu konuda destek isteyen Konukoğlu, Bu tünelin açılması konusunda bize destek olun. Buranın bir an önce devreye sokulmasında fayda görüyorum görüşünü aktardı.
     Eğitim sorunundan da bahseden Konukoğlu, Her şeyin temelinin eğitim olduğunu unutmayalım. Gaziantepte gerekirse bütün her şeyi bırakalım, tek eğitimin üstüne gidelim. Yapacağımız diğer konularda yine fark yaratırız değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepin 2013 yol haritası çiziliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER