Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü

Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü -Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: Bu şehrin halkı ülkemiz işgal altındayken milli mücadele ateşini yakan namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş desta


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Bu şehrin halkı, ülkemiz işgal altındayken milli mücadele ateşini yakan, namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazan unutulmaz bir halktır dedi.
     Tahmazoğlu, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Gaziantepin adını tarihin derinliklerinden, sıfatını milli mücadeledeki müdafaadan aldığını bildirdi.
     Belediye Başkanı Tahmazoğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     Bu şehrin halkı, ülkemiz işgal altındayken milli mücadele ateşini yakan, namusunu, toprağını ve bayrağını savunmak için muhteşem bir direniş destanı yazan unutulmaz bir halktır. Bu halk ki millet olmanın ve geleceğe güvenle bakmanın bedelini kanıyla canıyla ödemiştir. Antep halkı, vatan sevgisi, bağımsızlık aşkı, inanç, kararlılıkla ve direnişle bu şehri kurtarmışlardır. Gaziantepli olmak, o günleri aynı heyecan ve coşkuyla yaşamak hepimizi çok mutlu ediyor. Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun 91inci yıl dönümünü kutluyorum.
    
     -GSO yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu-
    
     Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da Atalarımızdan aldığımız milli mücadele gücüyle şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz dedi.
     Konukoğlu, kentin sanayisi ve ticaret yapısıyla her zaman bölgede ve Türkiyede örnek gösterildiğini vurguladı.
     Antep halkının, istiklal mücadelesinde kahramanlık örneği sergilediğini belirten Konukoğlu, atalarından gelen milli mücadele ruhunun her zaman kendilerine yol gösterici olduğunu kaydetti.
     Konukoğlu, mesajında şunları kaydetti:
     Atalarımızdan aldığımız milli mücadele gücüyle şehrimiz ve ülkemiz için çalışmaya ve üretmeye devam ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, Türküm diyen her şehir, her kasaba ve en küçük Türk köyü Gazianteplileri kahramanlık misali olarak alabilir demiştir. Gaziantep her zaman geçmişten gelen, atalarından aldığı mücadele gücünü, yaşamın her alanında uygulamayı başarmış bir şehirdir. Bu mücadele gücünü ekonomik hayata da yansıtan Gaziantep, bugün üretmeye ve istihdam sağlamaya devam eden, bu ülkeye katma değer yaratan, örnek teşkil eden bir şehirdir. Bugün atalarımıza layık olmanın sevinci ile 91. yılında kurtuluş mücadelemizin bir kez daha haklı gururunu yaşıyoruz. Milli mücadelede canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER