Gaziantepin eğitim sorunları

Gaziantepin eğitim sorunları -GTO Yönetim Kurulu Başkanı Aslan: -Eğitimdeki tüm sorunlar bir bütün olarak ele alınmalı, sorunlar ve çözüm önerilerini kapsayan bir yol haritası çıkarılmalıdır


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, eğitimdeki sorunlar ve çözüm önerilerini kapsayan bir yol haritası çıkarılması gerektiğini belirtti.
     GTOdan yapılan açıklamaya göre, Vali Erdal Ata, İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmazın konuk olarak katıldığı GTO temmuz ayı olağan genel meclis toplantısında, Gaziantepin eğitimdeki başarısızlığı ve sorunları da görüşüldü.
     Aslan, yaptığı konuşmada, Gaziantepin en önemli sorunlarının başında gelen eğitimdeki sorunların ve başarısızlığın yalnızca göç olgusu, derslik açığı ve fiziki şartlara bağlanmaması gerektiğini ifade ederek, eğitimdeki sorunların bir bütün olarak ele alınıp, sorunlar ve çözümlerle ilgili bir yol haritası çıkarılması gerektiğini söyledi.
     Aslan, Gaziantepin aşırı göç alan bir şehir olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
     Eğitim konusundaki sorunlarımız yıllardan bu yana devam ediyor. Yöneticilerin eğitim konusuna yeterince önem verdiklerini düşünüyorum. Şu an okullar yaptırılıyor. Derslik sayısı artırılıyor. Sadece okul ve derslik yaptırmakla eğitim konusundaki sorun çözülemez. Eğitimdeki sorunlar yalnızca göç olgusu ve derslik sıkıntısından ibaret olarak görülmemelidir. Eğitimdeki tüm sorunlar bir bütün olarak ele alınmalı, sorunlar ve çözüm önerilerini kapsayan bir yol haritası çıkarılmalıdır. Bu noktada devlet ve sivil inisiyatiften bir komite oluşturularak eğitimdeki tüm sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırılmalıdır. Eğitimdeki çalışmalar anında sonuç verecek diye bir kaide yok. Böyle hassas bir konuda sorunların çözümü elbette zaman alacaktır. Sabırlı davranırsak ve çalışmalarımıza yılmadan devam edersek Gaziantepin eğitimde hak ettiği noktaya erişeceğini düşünüyorum. Yine bu konuda Gaziantep iş dünyasının yanı sıra her kurum kuruluş kendine düşen görevi en iyi şekilde yapmalıdır. Eğitim sorununu hep birlikte çözmemiz gerekir.
    
     -Vali Ata
    
     Vali Erdal Ata da Gaziantepin eğitimdeki sorunlarıyla ilgili meclis ve meslek komite üyelerine bilgi verdi.
     Bölgesinde sanayi, ticaret ve diğer alanlarda marka olmuş bir kent olan Gaziantepin en önemli sorununun eğitim olduğunu belirten Ata, kentin eğitimde çizdiği tablonun pek iç açıcı olmadığını, 9 bin 300 dersliğe ihtiyaç bulunduğunu ifade etti. Ata, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Gaziantepin en önemli sorunu olan eğitim sorunun çözümü için kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere herkese önemli görevler düşüyor. Eğitimde pek iç açıcı olmayan tabloyu tersine çevirmek için bütün imkanları seferber ediyoruz. Gaziantep Ticaret Odası eğitimdeki sorunlarının çözümüne önemli katkı veren kurumların başında geliyor. Gaziantep Ticaret Odası gibi diğer kurum ve kuruluşlarda da bu konuda gereğini yerine getirmelidir.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepin eğitim sorunları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER