Gaziantepte asayiş

Gaziantepte asayiş -Bir haftada müdahale edilen olaylarda 47 şüpheli gözaltına alındı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte son bir haftada müdahale edilen 26 asayiş olayında, 47 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.
     Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Asayiş Şube Müdürlüğü Yıldırım Ekipler Amirliği (B) bölgesi görevlileri, 29 Nisan-5 Mayıs arasında yapılan çalışmalarda, hırsızlık ve yaralama olaylarına karışan 35 şüpheliyi gözaltına aldı.
     Uygulama ve aramalarda da 12 şüpheliyi gözaltına alan ekipler, 33 bin 490 paket gümrük kaçağı sigara, 3 bin 711 gram esrar, 112 adet uyuşturucu hap, 5 ruhsatsız tabanca, 4 av tüfeği, 3 kuru sıkı tabanca ve 69 fişek ele geçirdi.
     Bu arada, yapılan kontrollerde hakkında aranması bulunan 59 kişinin de birimlere teslim edildiği belirtildi.
    
     -"Geleceğimiz Çocuklarımız" projesi-
    
     Nurdağında Çocuk ve Gençlik Platformunun (ÇOGEP) yürüttüğü "Geleceğimiz Çocuklarımız" projesi kapsamında Psikolojik Danışma ve Rehberlik uzmanlarınca konferans verildi.
     Emniyet Müdürlüğünde görevli psikolog Bilal Baloğlu, Nurdağı Kaymakamlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla Nurten Öztürk İlköğretim Okulunda düzenlenen "Akran Baskısı ve Öğrencilerde Şiddet Eğiliminin önlenmesi" konulu konferansta, öğrenci ve velilere davranış kurallarını anlattı.
     Öğrencilerin herhangi bir akran baskısına ya da şiddete maruz kaldıklarında, öncelikle ailelerine, öğretmenlerine, okullarında görevli uzmanlara veya polise müracaat edebileceklerini hatırlatan Baloğlu, soruları da yanıtladı.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepte asayiş Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER