Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi

Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi -Karabük Tabipler Odası üyeleri, doktor Ersin Arslanın öldürülmesinin birinci yılı dolayısıyla basın açıklaması yaptı


KARABÜK (A.A) - Karabük Tabipler Odası üyeleri, geçen yıl Gaziantepte hasta yakınları tarafından öldürülen doktor Ersin Arslanı anmak ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddete dikkati çekmek amacıyla basın açıklaması yaptı.
     Arslanın fotoğraflarını taşıyarak Karabük Devlet Hastanesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Karabük Tabipler Odası Başkanı Talat Bayburtluoğlu, "Her ne sebeple olursa olsun, kimden gelirse gelsin, şiddetin her türlüsüne karşıyız" dedi.
     Toplumun her alanında kendini gösteren şiddetin, sağlık çalışanlarının ve sağlık sisteminin sorunu haline geldiğini ifade eden Bayburtluoğlu, "Performans sisteminden vazgeçilmesi gerekir. İşletme ve müşteri mantığından vazgeçilmelidir. Bu ortamda doğal olarak, nitelikli hizmet almak isteyen hastaların ve hasta yakınlarının beklentileri karşılanamadığından şiddet meydana geliyor" diye konuştu.
     Gruptakiler, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Faik Erez/Ahmet Özler
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER