Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi

Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi -Uğradığı bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden doktor Ersin Arslan, meslektaşları tarafından anıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte geçen yıl hasta yakını tarafından öldürülen doktor Ersin Arslan, meslektaşları tarafından anıldı.
     Kollarına siyah kurdele bağlayarak, yakalarına Arslanın fotoğrafını asan sağlık çalışanları, Dr. Ersin Arslanın adının verildiği hastane önünde bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
     Grup daha sonra "sağlıkta şiddet sona ersin" sloganı atarak Demokrasi Meydanına kadar yürüdü.
     Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Savaş Gürsoy, Sağlıkçılar Meclisi adına yaptığı açıklamada, Arslanın ölümünün üzerinden bir yıl geçmesine rağmen sağlıkta şiddetin devam ettiğini söyledi.
     Sağlık çalışanlarının zor şartlar altında görev yaptığını savunan Gürsoy, ülke genelinde yapılan bir günlük eylemle kanser ve diyaliz hastaları ile acil ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti verilmediğini ifade etti.
     Eylemin temel amacının sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekmek olduğunu belirten Gürsoy, şunları kaydetti:
     "Halkımıza daha iyi bir sağlık hizmeti sunabilmek için, halkımızı verdiğimiz bu mücadelede yanımızda olmaya, hükümeti, şiddeti doğuran, emekçileri ve halkı mağdur eden bu sistemi ortadan kaldırmaya, iş kolundaki sağlık meslek örgütleri olarak birlikte çözüm üretmeye davet ediyoruz."
     Gürsoy, Türk Tabipler Birliğinin (TTB) Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Tabipler Birliğine müracaat ederek 17 Nisanın tüm dünyada "Sağlıkta Şiddeti Kınama Günü" ilan edilmesini talep ettiği ve bu konuda da umutlu olduklarını ifade etti.
     Açıklamanın ardından 15 dakikalık oturma eylemi yapıldı.
     Öte yandan İslahiye Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları da Arslanın anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.
     Dr. Meltem Çipri, burada yaptığı açıklamada, Arslanın meslektaşları gibi gecesini gündüzüne katarak insan sağlığı için ter döktüğünü söyledi.
     Arslanın vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edemeyeceği bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini belirten Çipri, "Daha nice yıllar hastalarına şifa dağıtacak, fedakar ve cefakar bir kalbi durdurdular, bir yuvayı söndürdüler, bir ocağa ateş düşürdüler. Ayrıca yüz binlerle ifade edilen doktorların bağırlarını yaktılar, morallerini bozdular, çalışma şevklerini kırdılar. Bu olayı yapanlara da, yaptıranlara da lanet okuyoruz" dedi.
    
     Muhabir: Kaan Bozdoğan-Selen Tonkuş-Zekeriye Şimşek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepte doktorun saldırı sonucu öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER