Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -BİŞHAK Başkanı Sözen: Kimse bizim adımıza insan öldürmesin Bizim öldürmeye değil, birliğe beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var


BİNGÖL (A.A) - Bingöl Şehit Aileleri Gazileri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK) Başkanı Ziya Sözen, Kimse bizim adımıza insan öldürmesin. Bizim öldürmeye değil, birliğe beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var dedi.
     BİŞHAK düzenlediği basın açıklamasıyla Gaziantepte meydana gelen 4ü çocuk 9 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyı kınadı.
     Dernek Başkanı Sözen, Cuma namazı sonrasında saat kulesi önünde toplanan dernek üyeleri adına yaptığı açıklamada, Gaziantepte gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınadıklarını, terörü lanetlediklerini söyledi.
     Terör örgütü PKK tarafından son günlerde gerçekleştirilen hain saldırılarda onlarca askerin şehit edildiğini, onlarcasının da yaralandığını, Gaziantepteki saldırıda ise sivillerin hedef alındığına dikkati çeken Sözen, şöyle dedi:
     Gaziantepte şehit olan vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyor, ailelerin acısını paylaştığımızı belirtmek istiyoruz. Geçen yıl Bingölde gerçekleştirilen canlı bomba eyleminde şu anda bulunduğumuz caddede de bizim canımızı acıtmışlardı. 3 vatandaşımız şehit olmuştu. Aynı acıyı geçmişte Bingöl halkı olarak yaşadık. Bu nedenle terörü lanetlemek ve tepkimizi göstermek için toplandık. Yıllarca bu oyuna, Kürt, Zaza olayı dediler ve bizi birbirimizden ayrıştırdılar. Ama bir şeyi unuttular; Kürt, Zaza veya Çerkez olmak önemli değil, önemli olan insan olmaktır. Biz biriz, beraberiz, kardeşiz. Bingöl halkı geçmişten beri devletinin yanında yer almış, Kurtuluş Savaşında askere gitmek için kuyruğa girmiştir. Gerekirse bugün yine askerlik şubeleri önünde askere gitmek için kuyruğa gireceğiz. Kahraman Bingöl halkından isteğimiz birtakım oyunlara gelmemeleridir. Biriz, beraberiz, kardeşiz. Kimse bizi ayıramayacak. Kimse bizim adımıza insan öldürmesin. Bizim öldürmeye değil, birliğe beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var.
     Basına açıklamasına AK Parti Bingöl Milletvekili Eşref Taş, Belediye Başkanı Serdar Atalay ve vatandaşlar da katıldı.
    
     Muhabir: Abdullah Çelik / Sema Kaplan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER