Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği saldırıyı kınadı


MALATYA (A.A) - Avrasya Hukuk ve Demokrasi Derneği Başkanı Mehmet Turcan, Gaziantepteki saldırıyı nefretle kınadıklarını bildirdi.
     Turcan, yaptığı yazılı açıklamada, artan şiddet olaylarıyla ülkeyi kaosa, kargaşaya sürüklemek isteyen, büyük ülke olma hedefinden koparmak isteyen iç ve dış odakların iş birliğini gördüklerini kaydetti.
     Türk milletinin sıkıntıların, acıların üstesinde gelecek güçte olduğunu belirten Turcan, Kan, kin, gözyaşı ekenler bu kanda yok olacaklardır. İş birlikçileri de aynı akamete uğrayacaktır ifadelerini kullandı.
     Turcan, ülkenin demokratik ortamında siyaset yapanların dağlarda, terör örgütleriyle sarmaş dolaş olmalarının, eli kanlı terör örgütünü haklı, meşru gibi göstermelerinin ve iyi çocuklar imajını servis etmelerinin kabul edilemez olduğunu kaydetti.
     Bu ortamı sağlayanların bu ülkedeki hiçbir coğrafya insanını temsil etmediklerine dikkati çeken Turcan, şunları kaydetti:
     Bu ülkede temel hak ve özgürlüklerin ülkenin tamamı için sağlanması, meşru demokratik taleplerin sonuna kadar zorlanması bir haktır. Ama şiddete dayanan, bu ülkenin askerine, polisine, masum vatandaşına kasteden terör örgütü bu milletten, devletin güvenliğinden hak ettiği cevabı alacaktır.
     Turcan, Gaziantepteki saldırıyı nefretle kınadığını belirterek, saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER