Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -Allahın izniyle zor günleri hızlı bir şekilde atlatacağız, memleketimiz yarınları huzurlu, barış içerisinde ve hoşgörüde bakacak, bizim ayrılığa gayrılığa bakacak d


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantepteki bombalı saldırıya ilişkin, Allahın izniyle zor günleri hızlı bir şekilde atlatacağız, memleketimiz yarınları huzurlu barış içerisinde ve hoş görüde bakacak, bizim ayrılığa gayrılığa bakacak durumumuz yok, biz bunları birer zenginlik olarak görüyoruz dedi.
     Önceki gün annesini kaybeden Bakan Fatma Şahin, kentte 3 gün önce meydana gelen saldırıda yaşamını yitirenlerin aileleri ile Hakkaride terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Canın ailelerine taziye ziyaretinde bulundu.
     İlk olarak Hakkaride mayın patlaması sonucu şehit olan Can için Özgürlük Mahallesindeki taziye çadırına giden Fatma Şahin, burada şehidin annesi Hatice Can ve baba Zeki Can ile görüşerek taziyelerini iletti.
     Daha sonra Gaziantepteki patlamada şehit olan Piyade Onbaşı Onur Fikret, eşi Duygu ve Almina Aker ile yeğenleri Sevgi Gülperi İnançın Mithat Paşa Mahallesindeki evine geçen Şahin, aile fertleriyle bir süre görüştükten sonra gazetecilere açıklamada bulundu.
     Şahin, Bebek katillerinin durumu... İşte içeride 9 aylık bebeğin ailesinin durumu, onlar dimdik ayakta. Bebek katillerinin sonunun geldiğinin göstergesi dedi.
     Bir gazetecinin patlamanın ardından başlatılan operasyondaki son durumuma ilişkin sorusunu ise Bitmek üzere her şey şeklinde cevaplandırdı.
    
     -Birlik ve beraberlik vurgusu
    
     Daha sonra infaz koruma memuru Safi Canbaşın, Alevi Kültür Derneklerindeki taziyesine geçen Fatma Şahin, Çanbaşın yakınlarıyla görüştü.
     Bakan Şahin burada yaptığı konuşmada, herkese başsağlığı dileyerek, bu coğrafyayı Hz. Mevlananın, Yunus Emrelerin, Pir Sultan Abdalların, Bektaşi Velilerin birlik ve beraberlik içerisinde kurduğunu söyledi.
     Bu coğrafya içerisindeki herkesin aynı kilimin rengi, deseni ve zenginliği olduğunu ifade eden Bakan Şahin, şöyle devam etti:
     Hepimiz evrensel kurallara göre insanız ve birbirimizi, Yaradılanı yaradandan ötürü seven anlayışın mensupları olarak görüyoruz. Bugün bu memlekette yaşadığımız, Kurtuluş Savaşından sonra yaşadığımız en büyük acılardan biridir diyorum. Görüyorsunuz ne dine bakıyor, ne dile bakıyor, ne mezhebe bakıyor, ne kültüre bakıyor. 9 aylık, 1,5 yaşında, 4 yaşında... 11 yaşında melekleri katlediyor, melekleri yok ediyor. Bunun hiç bir şekilde izahı olamaz, hiç bir anlamı olamaz, hiç bir hukukun takibi olamaz.
     O yüzden biz bugün cemevinde canlarla beraber, ayrılıktan-gayrılıktan değil, ayrılıkta azap, birlikte rahmet var diyoruz. Bu terör örgütüne karşı canlardan, göz yaşından, kandan beslenenlere, cinayet şebekelerine karşı dimdik ayaktayız, tek vücuduz. Biriz, birlikteyiz, birlikte Türkiyeyiz. Acıları acımız, kaderi kaderimiz, sevinci, sevicimiz olmaya devam edecek. Allahın izniyle zor günleri hızlı bir şekilde atlatacağız. Memleketimiz yarınları huzurlu, barış içinde ve hoşgörüde bakacak. Bizim ayrılığa-gayrılığa bakacak durumumuz yok, biz bunları birer zenginlik olarak görüyoruz.
     Konuşmasında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamanın önemini vurgulayan Bakan Fatma Şahin, insan olmanın gerekli bütün şartlarını yerine getirip, birlikte yaşama kültürünü yaşatacaklarını bildirdi.
     Kötü niyetle bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara en büyük cevap, bu masadır, bu binadır, bu salondur diyen Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:
     Bir keze daha başımız sağolsun diyorum. Kardeşimizin acısı acımız diyorum. Allah kalanlara sağlık, afiyet versin diyorum. Zaten onlar cennetteler, onların rahmetiyle de bizi rahmetlendirsin diyorum ve kahhar sıfatıyla da bu katilleri Allah kahretsin diyorum. Biz de gerekli bütün tedbirleri aldık, inşallah çok yakında sonuçlanacak bir şekilde süreç ilerliyor. Memleketimizin, milletimizin başı sağolsun.
     Buradan ayrılan Bakan Şahin ve beraberindekiler, Fidanlık Mahallesinde Sena Büyükkonuk için kurulan taziye çadırını da ziyaret edip, ailesine taziyelerini iletti.
     Anne Tülay Büyükkonuka sarılan Bakan Fatma Şahinin, gözyaşı döktüğü görüldü.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın - Zerin Özdilek / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER