Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, sivil toplum kuruluşları Gaziantepteki saldırıyı kınadı


SİVAS (A.A) - Sivasta Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu Gaziantepteki hain saldırıyı kınadı.
     Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi Yukarı Tekke Mezarlığında bulunan Garnizon Şehitliğinde toplandı.
     Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, burada yaptığı açıklamada, Gaziantepte düzenlenen saldırının Türkiyeyi yasa boğduğunu belirterek, saldırıyı gerçekleştirenlerin kesinlikle amaçlarına ulaşamayacağını söyledi.
     Hızal, konuşmasında Türkiyenin üzerinde bulunduğu coğrafyanın her zaman dünyadaki güç merkezlerinin ilgi odağı olduğunu ifade ederek, Türkiye tarihindeki zor günlerinde olduğu gibi bugün de tek devlet, tek millet, tek yürek olarak bu hainlere karşı direnecektir dedi.
     Türk Milletinin sağduyusu, hürriyet ve bağımsızlık sevdası ile vatana, millete, bayrağa, milli ve manevi değerlere sadakatiyle bu oyunları bertaraf edebilecek güçte olduğunu vurgulayan Hızal, Doğulusu, Batılısı, Alevisi, Sünnisi, etnik kökeni, felsefi inancı, siyasi görüşü ne olursa olsun her zaman kardeşçe yaşamasını bilmiştir, bilmeye de devam edecektir. Bizim bu farklılıklarımız asla birbirimize düşmanlık sebebimiz olmayacaktır diye konuştu.
     Hızalın konuşmasının ardından şehit yakınları, şehitlerin mezarları başında Kuranı Kerim ve dua okudu. Oğlunun mezarı başında dua eden şehit annesi Veziha Topal ise hükümetin terörle mücadele politikalarını eleştirdi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik - Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER