Gaziantepteki silahlı saldırı

Gaziantepteki silahlı saldırı -Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, olayın gerçekleştiği Gaziantep Adliye Sarayı otopark girişine çelenk ve karanfil bıraktı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepteki saldırıda yakınlarını kaybedenlerin yakınları ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Gaziantep Adliye Sarayı otopark girişine çelenk ve karanfil bıraktı.
     Dedekurt ailesi, Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birlikteliği (GAMOB) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, saldırının meydana geldiği otopark girişinde bir araya geldi.
     EMO Gaziantep Şube Başkanı Halil Uğur, yaptığı açıklamada, saldırıda elektronik mühendisi Atilla Dedekurt ve ailesinin öldürülmesini kınadı. Kentte son yıllarda, güvenlik zafiyeti ortaya çıktığını öne süren Uğur, Adliye ve emniyette özellikle çete, kan davası ve benzeri duruşma günlerinde işbirliği yapılmalı ve önceden koordinasyon sağlamalı, ek emniyet tedbirleri alınmalıdır dedi.
     Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol da otopark girişinde MOBESE kamerası bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu ifade etti.
     Atilla Dedekurtun dayısı Abdulkadir İyibardakçı ise olayın gözü önünde gerçekleştiğini ve bir ailenin yok olduğunu aktardı.
     Konuşmaların ardından, ölenlerin yakınları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, otopark girişine çelenk ve karanfil bıraktı.
    
     -Olay-
    
     14 Martta A.Çnin, başka bir olaydan dolayı hasım olduğu kişiler yerine yanlışlıkla boşanma davasından çıkanlara ateş açtığı olayda, 5 kişi hayatını kaybetmiş, 1 kişi de yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepteki silahlı saldırı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER