Gaziantepten, Çin ve Iraka mermer ihracı

Gaziantepten, Çin ve Iraka mermer ihracı -Araban ilçesindeki mermer ocağından çıkarılan mermerler, gönderildiği Çin ve Irakta beğenilince, firma sahipleri ürünlerini ihraç etmek için girişim başlattı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte bir firma, Çin ve Iraka mermer ihraç etmeye hazırlanıyor.
     Araban ilçesindeki mermer ocağından çıkarılan birinci sınıf mermerler, gönderildiği Çin ve Irakta beğenilince, firma sahipleri ürünlerini ihraç etmek için girişim başlattı. Arabanlı iş adamı Vakkas Çevik, yaptığı açıklamada, Adanalı ortağı Mustafa Soner Azizoğlu ile ilçeye bağlı Doğan köyünde yaptıkları araştırmada, bölgede yüksek mermer rezervi olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
     Bunun üzerine açtıkları mermer atölyesini ekipman desteğiyle güçlendirdiklerini belirten Çevik, 30 kişiye istihdam sağladığımız mermer ocağında yürüttüğümüz titiz ve yoğun çalışmanın ardından elde ettiğimiz beyaz mermerin yanı sıra birinci sınıf mermere gladyo fosilli adını verdik. Bu mermerleri pazarlamak için Çin ve Irakta görüştüğümüz firmalara örnek numuneler gönderdik dedi.
     Firmaların numuneleri beğendiklerini dile getiren Çevik, şöyle devam etti:
     Gladyo fosilli mermerimizi Çinliler, beyaz mermeri de Iraklılar beğendi. İzmirde 27-30 Mart arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Doğal Taş Fuarına katılarak Çinli ve Iraklı firmalarla kesin bağlantıları yapacağız. Böylelikle bin dönümlük alanda yılda 4 bin 900 metreküp mermer üretim kapasitesine sahip tesisimizden, bu iki ülkeye yapacağımız ihracatla hem ilçe ve hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağız.
    
     Muhabir: Mahmut Bazlama / Veli Gürgah
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Gaziantepten, Çin ve Iraka mermer ihracı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER