Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Kursiyerlerden Güçsüzler Yurduna ziyaret


GAZİANTEP (A.A) - Şehitkamil Belediyesi bünyesindeki sosyal tesislerde eğitim gören kursiyerler Güçsüzler Yurdunu ziyaret etti.
     Şehitkamil Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, kursiyerler burada barınan engelli ve bakıma muhtaç insanlara evde yaptıkları yemeklerden ikram etti. Güçsüzler Yurdunda kalan insanlarla tek tek ilgilenen kursiyerler, sıkıntılara ortak oldu.
    
     -İslahiye Müftüsü Şekerciden Hicri yılbaşı mesajı
    
     İslahiye İlçe Müftüsü Osman Şekerci Hicri yılbaşı nedeniyle mesaj yayımladı.
     Şekerci, mesajında, Hicretin Allaha ve Onun kutlu elçisi rahmet Peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi olduğunu belirtti. Muharrem ayının İslam alemine bereket getirmesi temennisinde bulunan Şekerci, şunları kaydetti:
     Hz. Ömerin halifeliği döneminde hicret, tarih başı olarak kabul edilmiş ve o günden itibaren İslam aleminde 1 Muharrem Hicri takvimin başlangıcı olarak kabul görmüştür. Muharrem ayı ve bu ayın 10. günü olan aşure, tarih boyunca Müslüman toplumlar açısından ayrı bir önem taşımaktadır. Çünkü bu günde İslam tarihinin çok acı sahnelerinden birisi yaşanmış ve Hz. Peygamberin biricik torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki onlarca insan Yezit ve askerleri tarafından Kerbelada katledilmiştir.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek-Gaziantep
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER